El Periódico - Català

Retret a Klopp

- JOAN DOMÈNECH

El clàssic no decideix la Lliga. I això, fins a cert punt, alleuja els entrenador­s. Primer, perquè hi ha un tercer element anomenat Atlètic de Madrid que té molt a dir encara; segon: faltaran vuit jornades per al tancament del campionat, amb la qual cosa la derrota no implica un descart automàtic i tercer: l'ensopegada quedarà esmorteïda ràpidament pels al·licients de la setmana següent: el Madrid volarà a Liverpool, cultivant el somni de la Champions, el Barça disputarà la final de Copa.

Una volta després, Ronald Koeman continua pensant que el Barça va merèixer guanyar el duel del Camp Nou, amb la qual cosa no està impression­at amb el Madrid, per més que va elogiar la seva entitat, Zinedine Zidane i els jugadors «impression­ants» que té. «No hem de canviar perquè el contrari es digui Madrid», va assegurar. Johan Cruyff solia introduir retocs cada vegada que visitava el Bernabéu. Koeman, ara entrenador, ho considera comprensib­le. «Però no s'han de fer més canvis que en un altre partit, perquè hem de ser nosaltres mateixos, pensar en nosaltres mateixos i en les nostres

A Koeman no li importa que el gran clàssic es jugui a Valdebebas, el «camp d'entrenamen­t», com el va definir Jürgen Klopp, a qui va criticar la falta de respecte al Madrid. «El que és complicat és jugar sense públic, però en qualsevol camp», va dir, confiant fins i tot que la gespa, el primordial, «estarà molt bé». Koeman creu, també, que el nou àrbitre designat després de la lesió de Mateu Lahoz, l'extremeny Gil Manzano, «és molt bon àrbitre, és honest i, a més, tindrà l'ajuda del VAR».

Ronald Koeman ENTRENADOR DEL BARÇA «No s’han de fer més canvis que en un altre partit. Hem de pensar en nosaltres i en les nostres idees»

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain