El Periódico - Català

L’últim ball de Gasol il·lusiona

El pivot deixa bones sensacions en la innòcua derrota davant el Bayern

- LUIS MENDIOLA

Al mateix escenari on es va donar a conèixer ara fa 20 anys, Pau Gasol va reprendre la seva carrera. Llavors era un adolescent carregat de somnis, disposat a menjar-se el món. Ara, amb 40, llueix cabells blancs i una barba blanquinos­a. Però el continuen motivant els desafiamen­ts i, pel que sembla, l'acompanya la mateixa il·lusió que mostrava en els inicis.

El seu repte és tancar la seva carrera jugant, una de les millors de l'esport espanyol, i no rendir-se davant la greu fractura al peu esquerre que l'ha mantingut fora més de dos anys. I Gasol va camí de guanyar aquesta batalla. Dos anys després del seu últim partit, un 10 de març del 2019 amb els Bucks de la NBA, va tornar a sentir-se jugador, enfundat en la samarreta blaugrana, competint contra el Bayern Munic a l'Eurolliga i, el que és més important, va oferir bones sensacions en els 13 minuts que va ser a la pista.

Si ens cenyim a les estadístiq­ues, la reestrena de Gasol en el Barça va ser més que acceptable (9 punts, 4 rebots, una assistènci­a) més enllà de la derrota per 72-82 en un partit que era intranscen­dent per als blaugrana, assegurant la primera plaça, fet que va propiciar que Mirotic, Higgins i Oriola tinguessin descans, pensant també en la visita del Madrid d'aquest diumenge. Per al Bayern sí que era vital. És un dels vuit classifica­ts i es jugava un lloc com a cap de sèrie. L'equip alemany no va fer concession­s i va portar el pols a un terreny molt físic, especialme­nt d'un exblaugran­a Jalen

 ??  ?? Pau Gasol intenta superar la pressió de Seeley i Lucic en el partit.
Pau Gasol intenta superar la pressió de Seeley i Lucic en el partit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain