El Periódico - Català

«Ha sigut un moment especial»

El pivot celebra el seu retorn i, si està bé, demà jugarà el clàssic

- ROGER PASCUAL

Reynolds, que va firmar la seva millor actuació en la competició europea (26 punts), però també Baldwin (18), botxí barcelonis­ta en el partit d'anada.

El retorn de Pau, més enllà del resultat, té altres condiciona­nts que fan d'aquesta tornada un esdevenime­nt molt especial. El principal és simbòlic. El que mou Pau és la il·lusió per arribar als seus cinquens Jocs i acomiadar-se amb magnificèn­cia. I el Barça li ha ofert l'oportunita­t d'aquest últim ball, com es coneix la temporada final que va viure Jordan als Bulls i que va inspirar el documental The last dance de Netflix. Alhora, aquesta relació suspesa en el temps amb el Barça ha tornat a recuperar-se amb l'afegit que Gasol podrà lluitar per l'Eurolliga, un dels pocs títols que li falten.

Pau ha arribat a un equip en el qual estarà ben acompanyat (tots el van buscar perquè entrés ràpid en el partit, especialme­nt Calathes), però no ho tindrà fàcil. Camí dels 41 anys (els farà al juliol), després de dues temporades sense competir, haurà de posar tot el seu afany per sostenir el ritme d'un equip que va com un tret, que ha acabat primer de l'Eurolliga en la fase regular i ha guanyat la Copa. Per moments se li va notar la falta de rodatge. Els problemes en la transició defensiva o per córrer al contraatac. Una altra cosa hauria resultat sorprenent.

El Bayern va intentar atacarlo en defensa. Fer-lo sortir de la zona. Pau va donar la cara i no va anar amb miraments. Jasikevici­us li va donar la titularita­t, els tres primers atacs van passar per les seves mans i 6 dels 8 primers punts de l'equip van ser seus. Conserva la seva bona mà. I aquest últim mes, amb els nous companys del Barça, se li ha dibuixat un nou escenari. El dolor ha desaparegu­t. «El veig content pel que està fent, el veig concentrat, dedicat al repte que té per davant», explica el seu germà Marc. L'opció és real.

HGabriel Deck abandonarà el

Reial Madrid per firmar amb els Oklahoma City Thunder de l’NBA un contracte per a les tres pròximes temporades. L’aler argentí va informar el club i els seus companys abans del partit a Istanbul contra el Fenerbahçe que seria l’últim com a madridista. Deck pagarà la clàusula de sortida de prop d’1,5 milions d’euros i demà ja no formarà part de l’expedició blanca que jugarà el clàssic de l’ACB davant el Barça al Palau.

Deck, de 26 anys, va arribar al Madrid el 2018 amb 23 anys, procedent de San Lorenzo de Almagro, i ha tingut un paper rellevant en els esquemes de Laso, com va demostrar a Istanbul amb 19 punts clau en la victòria i en la classifica­ció per als quarts de final.

L’argentí era el segon jugador amb el salari més baix només per sobre d’Usman Garuba, i la seva sortida suposa tot un cop per al Madrid, que ja va perdre al base argentí Facundo Campazzo fitxat pels Denver Nuggets de l’NBA al novembre. També té la baixa per lesió d’Anthony Randolph des del mes de desembre, una ruptura del tendó d’Aquil·les, que li farà perdre’s la resta de la temporada.

En el seu primer partit en la seva segona etapa al Barça i abans de viure demà el seu primer clàssic després de tornar a Barcelona, Pau Gasol va donar el primer disgust al Madrid. La derrota blaugrana en el retorn del pivot català fa que els blancs es creuin amb l'Efes, un dels ogres de l'Eurolliga. Gairebé 20 anys després del seu últim partit com a blaugrana i més de dos després del seu últim partit oficial, primer de tot Gasol va voler demostrar que no està de passeig, sinó que vol ajudar a guanyar l'Eurolliga, l'últim títol que falta en l'aclaparado­r palmarès del bicampió de l'NBA.

«Ha sigut un moment especial», va reconèixer després del xoc. «He intentat donar el màxim cada segon, sens dubte amb marge de millora. Però molt content d'haver pogut jugar, d'haver pogut tornar a sentir-me jugador de bàsquet i d'haver intentat fer-ho el millor possible. Ara amb ganes de descansar primer, recuperar-se i jugar el següent partit i millorar partit a partit».

De la seva mà van sortir sis dels primers vuit punts de l'equip, que el va buscar amb insistènci­a, especialme­nt Calathes. Tot i que va acusar els dos anys d'inactivita­t, el prodigi de Sant Boi va demostrar algunes fogonades del seu talent. entrenamen­ts l'últim mes. Crec que ha jugat bé. En algunes situacions ha sigut increïble i en d'altres li faltava una mica de ritme, però segurament avui és la notícia més positiva. La clau amb el Pau és que viurem dia a dia. Pel que fa al clàssic, si tot està bé, jugarà».

Van coincidir molt poc, tot just una temporada al primer equip blaugrana, i una maleïda apendiciti­s va impedir que poguessin guanyar plegats la primera Eurolliga del Barça, que arribaria un any després, quan Gasol ja havia sigut escollit Rookie de l'Any. Ara, Gasol i Jasikevici­us esperen conquistar la tercera Eurolliga.

A Pau li va costar aguantar el ritme. Normal. L’equip el va acompanyar i el de Sant Boi va demostrar que manté la bona mà

Deck planta el Madrid per anar a jugar a l’NBA

HPau Gasol PIVOT BARCELONIS­TA «Estic molt content d’haver pogut tornar a jugar, de tornar a sentir-me jugador de bàsquet»

Jasikevici­us

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain