El Periódico - Català

La ventafocs del Grand National

LA JOQUEI RACHAEL BLACKMORE, de 31 anys, es vol convertir en la primera dona que guanya la famosa cursa d’obstacles en 182 anys d’història EL SEU PURA SANG és el segon favorit en les apostes H

- JOSÉ I. CASTELLÓ

Rachael Blackmore porta tantes carreres guanyades aquest any que fa unes setmanes va tenir un somni: es va atrevir a imaginar que es convertia en la primera dona a guanyar el Grand National en els seus 182 anys d'història. Un desig que avui (18.15 hores) pot fer-se realitat a l'hipòdrom d'Aintree (Liverpool) si la joquei irlandesa és capaç d'imposar-se en la cursa d'obstacles més famosa, èpica i viril que se celebra al món.

Hi ha motius per creure que Rachael, de 31 anys, aconseguei­xi la fita hípica d'acabar amb l'hegemonia masculina d'aquesta llegendàri­a carrera. La seva actuació fa un mes en el prestigiós míting anglès de Cheltenham, aconseguin­t sis triomfs i el premi al millor genet, va generar tal enrenou mediàtic que ara acudeix a Aintree sense cap mena de complex. «Com fan els meus rivals, jo també m’he permès somiar amb el triomf. Això sí, he mirat aquests dies de no pensar-hi gaire», explica amb optimisme.

«Entenc que els meus triomfs causin enrenou entre la gent perquè aquest esport està dominat per homes»

Els rivals, o sigui els genets, seran 37 homes i dues dones. Tots experiment­ats pilots, amb mil i una batalles al cos, que intentaran privar que aquesta superestre­lla hípica capti els flaixos del triomf i els millors titulars, una cosa habitual quan es tracta d'una de les competicio­ns mundials que més atracció desperten, no sols pels esborronad­ors obstacles i les caigudes dels participan­ts, sinó també per les xifres que mou, amb 350 milions d'euros en apostes, una de cada tres feta per una dona, i uns 600 milions d'espectador­s d'audiència.

Rachael, filla d'un granger i una mestra d'escola, muntarà el pura sang Minella Times, segon favorit de les apostes per darrere de Cloth Cap, i que fa unes setmanes no es trobava entre els 20 primers candidats al triomf. Segons

 ?? GETTY ??
GETTY
 ?? GETTY ??
GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain