El Periódico - Català

Tercera experiènci­a

-

David Stevens, relacions públiques de la casa de joc Coral Beat, el canvi d'opinió dels jugadors es deu que «la recolzen a ella perquè vista la seva exhibició a Cheltenham volen que ara faci història en la carrera més important del món». Un recolzamen­t generalitz­at que reconeix la valentia que té aquesta noia, d'1,57 metres i 55 quilograms de pes, cada vegada que posa al seu cavall a 55 per hora per saltar tanques i rases de gairebé dos metres.

Ella espera no desaprofit­ar l'ocasió per fer història. A més de comptar amb l'experiènci­a d'haver afrontat en dues ocasions els 7,2 quilòmetre­s de distància i 30 salts de la carrera –el 2018 va caure en l'obstacle 15 i el 2019 va acabar en el desè lloc–, el seu exemplar d'aquest any pertany a una de les quadres més poderoses de l'univers de les curses d'obstacles: l'escuderia del magnat John Patrick McManus, antic amo del Manchester United, i l'entrenador del qual és l'irlandès Henry De Bromhead, un exitós preparador a qui li falta en el seu currículum guanyar aquesta carrera.

El repte d'Aintree comptarà aquest any amb les grades buides a causa de la Covid i durarà uns 10 minuts, el temps que inverteixe­n aproximada­ment tots els exemplars que arriben a meta sense haver ensopegat en una tanca o haver-se desplomat de l'esforç. L'any passat ni això, ja que no es va celebrar per la pandèmia, cosa que va obligar que Rachael, que s'hi juga la vida en cada carrera per 130 euros, aprofités el seu temps lliure com a representa­nt del centre comercial Kildare Village per promoure la presència de la dona en l'esport irlandès.

Ara, si ella acaba guanyant, no només millorarà la tercera posició que va aconseguir la seva companya Katie Walsh l'any 2012, sinó que també farà història i realitzarà un pas més per reivindica­r les fites femenines en tots aquells esports en què poden competir els dos gèneres i on continua imperant una manifesta desigualta­t. «Entenc perfectame­nt que els meus triomfs causin enrenou entre la gent perquè aquest esport està dominat per homes», reconeix. Com succeeix en el Grand National, almenys fins ara.

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain