El Periódico - Català

El Barça cau (2-1) a casa del Madrid amb polèmica inclosa

L’equip blanc va dominar a la primera meitat, però després el Barça va reaccionar fins a arraconar-lo a la seva àrea. Va topar amb el travesser.

- MARCOS LÓPEZ

Barcelona

En un partit embogit que va fer sortir de polleguera fins i tot Koeman, que va protestar amb irritació un penal no xiulat a Braithwait­e, el Barça es va veure superat pel Madrid. I sobretot perquè va patir una condemna molt dura per la seva insípida primera meitat. Va acabar morint a l’àrea blanca, estavellan­t-se el xut d’Ilaix, ja en el temps afegit, al travesser, el símptoma final de la desgràcia culer. L’equip de Zidane va acabar líder, amb Koeman, mentrestan­t, dient-li de tot a Gil Manzano, el col·legiat que no va voler xiular el penal que li reclamava el tècnic. Fins i tot Piqué, que no va jugar ni un minut, va sortir a la gespa per protestar a l’àrbitre extremeny.

El partit va començar bé amb un xoc de cultures. El Barça atacava i el Madrid contraatac­ava fins que una jugada va castigar la debilitat culer. Va ser atrevit i fins i tot valent l’equip de Koeman en la seva posada d’escena a Valdebebas. Però no s’havia arribat ni a un quart d’hora de partit i el Madrid ja estava guanyant el clàssic. I encara no arribava a la mitja hora que ja tenia un partit còmode perquè dominava 2-0. Tenia, o això creien els blaugranes, el partit aparentmen­t a la mà fins que una sortida a deshora de Jordi Alba va provocar el forat negre a la banda esquerra per on es va colar Lucas Vázquez, tot i que el pròleg del primer gol venia per l’excel·lent conducció de Valverde.

Benzema, mentrestan­t, estava dissenyant al seu cap una obra mestra, a l’abast d’uns quants escollits. I ell és un d’ells, com va demostrar després amb un exquisit cop de taló, avançant-se Araujo. Benzema va sorprendre tothom. Tothom, menys ell.

I el Barça, mentrestan­t, s’anava fonent després d’aquest inici ofensiu, tot i que sense perill, només una verinosa centrada de Jordi Alba, salvada amb astúcia per la inacabable mà de Courtois. Aquí es va apagar tot perquè a més, Dembélé, convertit en davanter centre, va quedar enredat entre la línia de cinc defenses dissenyada per Zidane ja que va reciclar Valverde com a postís (i eficaç) lateral dret.

Zidane estava content. El Barça tenia la pilota i el Madrid estava content perquè hi havia espai perquè Benzema dirigís l’atac i Vinicius cavalqués tranquil·lament per la prada de Valdebebas sotmetent Mingueza a una duríssima nit. Però no era responsabi­litat del jove central del planter. Ni de bon tros. El problema del Barça era encara més greu. Molt més estructura­l. Una xarxa trencada

Tenia tres centrals i els tres purs, però l’equip de Koeman es dessagnava davant els contraatac­s blancs. No tenien cap xarxa de seguretat. Estava trencada, forada

Koeman va esclatar

indignat al veure que Gil Manzano no va xiular un penal a Braithwait­e

 ?? Juanjo Martín / Efe ??
Juanjo Martín / Efe
 ??  ?? Jugada embolicada a l’àrea del Madrid amb Araujo perseguint la pilota i Lenglet a terra.
Jugada embolicada a l’àrea del Madrid amb Araujo perseguint la pilota i Lenglet a terra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain