El Periódico - Català

Sánchez acusa Díaz Ayuso de «sembrar confusió i incertesa»

El líder socialista rebutja la noció de llibertat de la candidata del PP: «La llibertat és la de vacunar, vacunar i vacunar»

- M. Á. R.

Pedro Sánchez no s’atura en els seus atacs contra la candidata del PP a les eleccions madrilenye­s, Isabel Díaz Ayuso, per la gestió de la pandèmia. Després de posar en dubte les dades de contagis de la Comunitat de Madrid, el president del Govern va acusar ahir la dirigent conservado­ra de «sembrar la confusió i incertesa» entorn de l’estratègia de vacunació. Al costat del candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, Sánchez també va posar en dubte el concepte de llibertat de Díaz Ayuso: «La llibertat és la de vacunar, vacunar i vacunar», va afirmar.

«Estem en ple procés de vacunació. Qualsevol pot entendre que la llibertat s’aconseguei­x davant el virus, no a favor del virus», va sentenciar el líder socialista, recriminan­t a la presidenta madrilenya que no incrementi les restriccio­ns per frenar l’expansió del coronaviru­s. En aquest sentit, va assenyalar que llibertat tampoc és «enredar com estan enredant i sembrar la confusió i la incertesa».

En un acte sobre ecologisme al qual també van assistir la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i la vicepresid­enta quarta, Teresa Ribera, Sánchez va anunciar que aquesta setmana «hi haurà més persones completame­nt vacunades que persones oficialmen­t contagiade­s per la Covid-19». «Aquesta és la llibertat», va insistir.

Votar massivamen­t

Donant per fet l’aliança entre PP i Vox, el cap de l’Executiu va assegurar que «Madrid no pot ser la primera regió d’Europa governada per la ultradreta».

Gabilondo també va arremetre durament contra Díaz Ayuso per haver-se «apropiat inadequada­ment» de la paraula llibertat. «Estem contra la llibertat de contaminar Madrid i estem contra la llibertat de contagiar. Ja n’hi ha prou, això no és llibertat», va reblar. Tot seguit, el candidat del PSOE va assegurar que «a Madrid la quarta onada és un fet i no es pot utilitzar la llibertat de governar davant l’interès general». Així, va deixar clar que per recuperar aquesta llibertat cal anar «massivamen­t a votar» el 4 de maig.

 ?? Eva Ercolanese / PSOE ?? Pedro Sánchez, ahir en un acte sobre ecologia a la seu del PSOE.
Eva Ercolanese / PSOE Pedro Sánchez, ahir en un acte sobre ecologia a la seu del PSOE.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain