El Periódico - Català

Microsoft acorda pagar 16.500 milions d’euros per Nuance

- EL PERIÓDICO

El gegant tecnològic Microsoft va anunciar ahir la compra de la firma de serveis d’intel·ligència artificial (IA) i de reconeixem­ent de veu Nuance Communicat­ions per 19.700 milions de dòlars (16.500 milions d’euros), la segona operació més gran de la seva història.

Microsoft va explicar en un comunicat que l’adquisició de Nuance Communicat­ions, amb la qual va iniciar una col·laboració el 2019, li permetrà oferir «noves capacitats del núvol i d’intel·ligència artificial (IA) al sector sanitari», i guanyar terreny en aquest mercat.

«Nuance proveeix la capa d’IA en el punt d’entrega de la sanitat i és un pioner en l’aplicació de l’IA corporativ­a al món real. La IA és la prioritat més important de la tecnologia i la sanitat és una aplicació més urgent», va mantenir el conseller delegat de la firma, Satya Nadella.

Nuance, líder en la intel·ligència artificial «conversaci­onal» i en la «intel·ligència clínica ambiental basada en el núvol per a proveïdors sanitaris», té els seus serveis de reconeixem­ent de veu Dragon i PowerScrib­e One construïts sobre la plataforma de computació al núvol de Microsoft, Azure. El seu servei Dragon Medical One, que identifica terminolog­ia mèdica, és utilitzat per més de mig milió de profession­als a tot el món i en un 77% dels hospitals nordameric­ans, d’acord amb el mitjà especialit­zat The Verge. ■

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain