El Periódico - Català

Naturgy porta a la Diagonal de BCN els seus serveis corporatiu­s

> L’edifici de nou plantes propietat de Colonial, amb un contracte de lloguer per 10 anys, acull un total de 200 empleats

- AGUSTÍ SALA

Naturgy ha traslladat les seves oficines centrals de Barcelona a l’avinguda Diagonal, 525, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a un edifici de nou plantes que «simbolitza la transforma­ció de la companyia, amb nous entorns de treball més sostenible­s, flexibles i col·laboratius», va informar el grup, que està immers en una opa parcial llançada pel fons australià IFM, pendent de l’autoritzac­ió del Govern central.

El trasllat dels empleats, que es va anunciar el 2019, es fa de manera gradual per la Covid. Uns 200 treballado­rs ocuparan aquestes instal·lacions. La resta, els que pertanyen a la distribuïd­ora Nedgia o els d’àrees de negoci, seguiran en una de les torres de la Barcelonet­a (la C), seu de l’empresa des del 2006. Les altres les va vendre a Colonial, també propietàri­a de l’edifici de la Diagonal, que va ser una de les seus de la Conselleri­a de Territori i Sostenibil­itat de la Generalita­t.

El president de Naturgy, Francisco Reynés, va destacar que «no es tracta d’un simple canvi d’ubicació». «Forma part de la transforma­ció en la qual estem immersos i que també té a veure amb els espais. A les oficines creem dia a dia la nostra cultura Naturgy, per això hem dissenyat un entorn de treball que potencia la connexió del talent i el treball en equip, i en què la digitalitz­ació ens permeti reorientar els nostres processos de manera més àgil, senzilla i eficient», va ressaltar.

Remodelaci­ó

Les noves oficines, que la companyia ocuparà en règim d’arrendamen­t per un període de 10 anys, disposen de 5.200 metres quadrats útils distribuït­s en nou plantes, més dues plantes de soterrani de 900 metres quadrats i dues terrasses exteriors de 400 metres quadrats.

La companyia ha emprès durant els últims mesos la remodelaci­ó de l’immoble, que compta amb la certificac­ió LEED Gold, una verificaci­ó que garanteix que està construït amb els màxims estàndards d’ecoeficièn­cia i sostenibil­itat. Les obres de les noves oficines, dissenyade­s per Sanzport Arquitectu­ra, s’han portat a terme amb materials d’estricte respecte mediambien­tal.

L’embolcall de l’edifici i els seus sistemes s’han projectat per convertir-lo en un model ecoeficien­t, millorant les seves prestacion­s, aïllament tèrmic i consum energètic. El disseny de la façana sud incorpora un tractament de lames fotovoltai­ques, que a més de protegir del sol en els mesos més càlids de l’any, generen energia neta per a una part del seu consum elèctric. Gran part de la coberta de l’edifici està dissenyada com un espai verd natural, i hi incorpora espècies vegetals autòctones de baix consum, que ajuden a minimitzar l’impacte ambiental i proporcion­en un aïllament extra a l’edifici.

En aquest nou centre operatiu s’ubicaran els serveis corporatiu­s que Naturgy té a la capital catalana. El grup, que a més d’aquest i la torre C a Barcelona té un altre edifici a Sant Cugat del Vallès, va traslladar la seu oficial a Madrid després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

n

 ?? David Campos ?? La nova seu de Naturgy a l’avinguda Diagonal de Barcelona.
David Campos La nova seu de Naturgy a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain