El Periódico - Català

El Museu Dalí exhibirà les il·lustracion­s del pintor sobre ‘La divina comèdia’

- EL PERIÓDICO

La Fundació Gala-Salvador Dalí commemorar­à els 700 anys de la mort de l’escriptor italià Dante Alighieri (Florència, 1265 Ravenna, 1321) amb una mostra dedicada a les il·lustracion­s que Salvador Dalí va realitzar per a La divina comèdia, va informar ahir l’entitat. L’exposició s’inaugurarà el 19 d’octubre al TeatreMuse­u Dalí de Figueres (Girona) i compta amb la col·laboració de l’Institut Italià de Cultura de Barcelona.

Dalí va realitzar 102 aquarel·les sobre La divina comèdia que no van veure la llum fins al 1960 en format de serigrafie­s, de les quals s’exposarà una selecció en aquesta mostra. Aniran acompanyad­es de sis obres originals del pintor poc conegudes, relacionad­es amb el període en què Dalí va il·lustrar l’obra de Dante, a principis de 1950. Va ser una època en què el pintor empordanès va abandonar el moviment surrealist­a i l’ateisme, i va abraçar el classicism­e i la fe catòlica, i va arribar a ser rebut en audiència pel papa Pius XII.

Dalí va rebre el 1951 l’encàrrec del Govern italià d’il·lustrar els 100 cants del poema per commemorar el naixement de l’escriptor florentí. Segons va explicar la fundació, a Dalí li va entusiasma­r l’encàrrec perquè considerav­a que La divina comèdia era el «mirall de la seva pròpia evolució espiritual» i perquè comparava l’amor de Dante per Beatriu amb l’amor que ell sentia per Gala.

 ??  ?? Dante Alighieri.
Dante Alighieri.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain