El Periódico - Català

Un nou heroi per al Japó

Hideki Matsuyama, de 29 anys, fa història amb la seva victòria a Augusta, i es converteix en el primer japonès i el segon asiàtic a guanyar el torneig. «És un honor portar la jaqueta verda al meu país», diu.

- LUIS MENDIOLA

Hideki Matsuyama era fins ara un esportista de cert prestigi al Japó. Però amb la seva victòria de diumenge al Masters d’Augusta, convertint-se en el primer golfista japonès i el segon asiàtic a vestir-se amb la jaqueta verda, s’ha convertit en un ídol a l’altura de Naomi Osaka, la sensació del tennis femení.

Fins i tot el primer ministre japonès, Yoshihide Suga, va valorar la seva actuació com «veritablem­ent meravellos­a» i va considerar-ho un èxit en temps de pandèmia. El nom de Matsuyama corre ja de boca en boca com a candidat per encendre el peveter als Jocs Olímpics que començaran el 23 de juliol a Tòquio.

«Seria tot un honor», va explicar Matsuyama, quan li van preguntar per aquesta possibilit­at. «Tinc moltes ganes que arribin els Jocs i si soc a l’equip, i sembla que hi seré, faré tot el possible per representa­r al meu país, i espero jugar bé», va valorar, emocionat davant la seva tornada a casa. «No puc imaginar com serà, però quina emoció i honor serà per a mi portar la jaqueta verda al meu país. Em fa molta il·lusió».

Matsuyama va fer història a Augusta, una cosa que al seu dia van perseguir sense èxit alguns dels seus compatriot­es, com Jumbo Ozaki i Tommy Nakajima, noms importants en un país on el golf és molt popular i que presumeix de ser el tercer amb més camps del món. El nou Mestre d’Augusta va iniciar l’última volta amb quatre cops d’avantatge i va acabar imposant-se amb un

Després del triomf, el seu nom emergeix com a candidat per encendre el peveter als Jocs de Tòquio

total de 10 sota del par. Jon Rahm, que es va acomiadar en gran (66 cops) va ser cinquè, empatat amb l’australià Marc Leishman, mentre que José María Olazábal, als seus 55 anys, va acabar al lloc 50.

«Vaig estar nerviós des de l’inici fins al final», va reconèixer Matsuyama abans de rebre la jaqueta verda de mans de Dustin Johnson, guanyador del 2020. «Tant de bo sigui un pioner per a molts altres japonesos. Mentrestan­t, intentaré guanyar més vegades», va remarcar.

Admirador de Tiger Woods, Matsuyama reconeix, no obstant, que van ser les estrelles japoneses del beisbol els que van tenir un impacte més gran en la seva joventut. «Les persones que admirava eren principalm­ent jugadors de béisbol, Yu Darvish, Shohei Ohtani, Kenta Maeda», va explicar. «Pel que fa al golf, no tant. Espero que ara d’altres s’inspirin pel que ha passat avui aquí i segueixin els meus passos», va confiar.

Matsuyama no és cap desconegut. Ja va ser el millor amateur del torneig el 2011, a més de cinquè absolut el 2015 i setè el 2016. Encara més a prop de guanyar un gran va estar a l’Open dels EUA de 2017, en el qual es va classifica­r en segona posició.

Sense expectativ­es

«Vaig arribar a Augusta amb poques o cap expectativ­a, però a mesura que avançava la setmana, vaig trobar alguna cosa en el meu swing», va dir. «I quan això passa, la confiança torna», explica la nova estrella, seguida pels mitjans de comunicaci­ó japonesos allà on juga, que es va negar a proclamar-se com el millor jugador del seu país. «No puc dir que sigui el més gran. No obstant, soc el primer a guanyar un gran, aquest llistó l’he posat», va dir.

n

 ?? Kevin C. Cox / AFP ?? Matsuyama fa broma amb el seu cadi mentre sosté el trofeu de campió del Masters.
Kevin C. Cox / AFP Matsuyama fa broma amb el seu cadi mentre sosté el trofeu de campió del Masters.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain