El Periódico - Català

Els disturbis per Hasél van costar 1,1 milions d’euros a Barcelona

La factura, que no inclou els danys al comerç, està encapçalad­a per les destrosses al paviment i en contenidor­s cremats.

- PATRICIA CASTÁN

La violència d’un sector dels que van protestar als carrers de Barcelona contra la sentència del raper Pablo Hasél va deixar a la ciutat una factura final d’1.109.721 euros en danys, que no inclou els greus perjudicis que va patir el comerç de les zones afectades. El còmput final està encapçalat per les partides de contenidor­s cremats (441.000 euros) i en repaviment­ació (307.000).

Els comptes han transcendi­t a través del grup municipal de Ciutadans

(Cs), que els va sol·licitar desglossat­s a finals de febrer. Al document facilitat pel govern d’Ada Colau es reflecteix la gravetat de la primera setmana d’aldarulls, del 16 al 21 de febrer, quan les destrosses ja van superar el milió d’euros. La setmana posterior van ser 84.250, als

quals va caldre sumar finalment 9.800 més després de la manifestac­ió del 6 de març.

La factura inclou també més de 57.000 euros per reparar semàfors, 15.000 més per a senyalitza­ció feta malbé, 11.300 a l’arbratge i 7.500 per netejar pintades. Sense oblidar la inversió de 51.000 euros en la retirada preventiva de contenidor­s en algunes zones per evitar mals majors. Es pot recordar que al marge dels actes violents contra elements públics, també es van registrar 1,4 milions més en danys als comerços del passeig de Gràcia.

Vist l’informe, la presidenta del grup municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, qualifica d’«inadmissib­le la impunitat de què gaudeixen els violents amb la complicita­t del govern municipal».

 ?? Ferran Nadeu ?? Un moment dels disturbis.
Ferran Nadeu Un moment dels disturbis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain