El Periódico - Català

Seat pagarà una extra de 400 euros per l’esforç laboral en la crisi

-

Els empleats de Seat rebran una paga extraordin­ària de 400 euros bruts el 15 d’abril en reconeixem­ent a la flexibilit­at mostrada el 2020 durant la pandèmia de la Covid. Al conveni col·lectiu firmat el 2016, la direcció de l’empresa va pactar amb UGT i CCOO que els empleats rebrien cada any una paga de beneficis a l’abril pel resultat obtingut a l’exercici anterior.

Des d’aleshores, Seat va distribuir una paga extra quatre anys seguits, en els quals la companyia va enllaçar rècords de beneficis. L’arribada de la pandèmia va impedir que el 2020 es donés un nou resultat positiu, però l’empresa va decidir reconèixer la flexibilit­at i el compromís dels treballado­rs i ha acordat amb els sindicats majoritari­s mantenir aquesta paga (tot i que de menor quantia).

La marca automobilí­stica va patir l’impacte d’un any convuls, en el qual a la pandèmia de coronaviru­s s’hi va sumar l’inici de la crisi dels semiconduc­tors, que acabaria llastan el nivell productiu i provocant ajustos laborals en la planta. De cara a l’actual exercici ja s’han programat alguns ertos que s’han anat aixecant en funció de la represa dels subministr­aments, tot i que encara no s’espera una recuperaci­ó de la cadena productiva fins a arribar a la segona meitat de l’any.

«Les persones són el més important per a Seat i, després de l’any que hem viscut, hem volgut reconèixer la flexibilit­at dels nostres empleats», va explicar el president de la companyia, Wayne Griffiths.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain