El Periódico - Català

El número dos de la Gürtel se suma a Bárcenas i Correa i estira la manta

> Crespo admet l’acusació fiscal en el judici que la trama té pendent i accedeix a repatriar els seus diners de Suïssa per cobrir la responsabi­litat civil

- ÁNGELES VÁZQUEZ

Més de 12 anys després que esclatés l’escàndol i amb desenes d’anys de condemna a la seva esquena, el número dos de Francisco Correa en la trama Gürtel, Pablo Crespo, ha decidit imitar alguns dels seus companys habituals de banqueta i admetre els delictes que li atribueix la Fiscalia Anticorrup­ció en una de les últimes peces de la principal causa de corrupció que afecta el PP pendent de judici. Es tracta de la relativa a la contractac­ió de la xarxa corrupta per part de l’ajuntament madrileny de Boadilla del Monte a canvi de comissions, que en un parc d’aquesta localitat van ascendir al 3% o el 4% del valor de l’adjudicaci­ó, segons confessa el mateix Crespo en un dels escrits presentats a l’Audiència Nacional.

En el judici de la primera època de la Gürtel, Correa va admetre que va mediar amb l’extresorer del PP Luis Bárcenas i el seu antecessor en el càrrec, el difunt Álvaro Lapuerta, a favor d’empresaris per adjudicaci­ons dels ministeris de Foment i Medi Ambient, cosa que va permetre reobrir la part de la caixa b en la qual s’investiga els empresaris donants del partit.

El va seguir l’exsecretar­i general del PP valencià Ricardo Costa en el judici sobre el finançamen­t il·legal del partit en aquesta comunitat autònoma. I uns dies abans que comencés el judici de la caixa b, per determinar si el PP va pagar en negre part de la reforma de la seva seu central, el mateix Bárcenas va presentar un escrit a Anticorrup­ció per anunciar que col·laboraria amb la justícia.

Reconeixem­ent dels fets

Confessa el cobrament del 3% a Constructo­ra Hispánica per la creació d’un parc a Madrid

Ara Crespo assumeix la vintena de delictes que li atribueix la fiscalia en la peça de Boadilla, localitat de la qual era alcalde Arturo González Panero, l’Albondigui­lla, i autoritza la repatriaci­ó dels diners que té a Suïssa per cobrir la responsabi­litat civil que se li pugui imposar en els procedimen­ts pendents, que Anticorrup­ció xifra en 5.223.215 euros.

Entre el que assumeix hi figura que Constructo­ra Hispánica «va abonar una comissió d’entre el 3% i el 4% del preu d’adjudicaci­ó» del parc de l’Esport .i la Salut d’aquesta localitat. Ell en va rebre 120.000 euros, tot i que el total que va rebre per adjudicaci­ons en aquest municipi va ascendir a 593.000 euros.

«Desitjo manifestar el meu penediment sincer per la meva actuació en els fets que van originar aquest procedimen­t i pels fets pels quals ja he sigut condemnat mitjançant sentència ferma, relatius a altres peces separades derivades [del cas Gürtel]», afirma Crespo. El número dos de Correa es declara «conscient del mal econòmic causat pels delictes comesos» i mostra el seu desig de reparar-lo.

 ?? Europa Press ?? Crespo (dreta) i Correa, el 3 de març, a l’Audiència Nacional.
Europa Press Crespo (dreta) i Correa, el 3 de març, a l’Audiència Nacional.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain