El Periódico - Català

Macaulay Culkin, un pare debutant que torna al rodatge

El nen de ‘Sol a casa’ i la seva parella, l’actriu Brenda Song, han donat la benvinguda al seu primer fill, mentre l’actor, de 40 anys, celebra la seva tornada a la interpreta­ció.

- LAURA ESTIRADO

Macaulay Culkin, una de les estrelles infantils més famoses de tots els temps, amb permís de Shirley Temple, s’ha convertit en pare. El nadó de l’actor i la seva parella, la també actriu Brenda Song, es diu Dakota Song Culkin. El representa­nt del protagonis­ta de la saga dels 90 Sol a casa ha confirmat que el naixement es va produir el 5 d’abril a Los Angeles.

Culkin, de 40 anys, i Song, de 33, han escollit aquest nom en honor a la germana de l’actor, que va morir als 29 anys al ser atropellad­a en una autopista de Los Angeles, Califòrnia, el 2008. «Estem molt contents», han expressat els nous pares a la revista nord-americana Esquire.

La parella es va conèixer al rodatge de Changeland, a Tailàndia, el 2017. El 2019, Culkin va parlar del seu passat com a exestrella infantil i sobre les seves intencions de formar una família amb Brenda durant una aparició en el podcast The Joe Rogan Experience. Els seus desitjos s’han fet realitat. A més, va avançar que la seva intenció no era parar aquí, sinó poder formar una gran família. «Probableme­nt tinguem uns quants fills», va dir entre rialles. «Ella és asiàtica, així que tindré nens asiàtics. Serà adorable, un munt de Sean Lennon corrent per casa, això és el que estic buscant», va rematar l’actor, referint-se al fill del membre dels Beatles, John Lennon, i Yoko Ono.

D’altra banda, Song, abans de la seva relació amb Culkin, va estar sortint i es va arribar a comprometr­e amb Trace Cyrus, el germà gran de Miley Cyrus. Culkin es va posar a la pell de Kevin McAllister, el nen entremalia­t que es queda sol a casa quan la seva família l’oblida quan marxen de viatge, el 1990. Llavors tenia 9 anys. Dos anys després, va arribar la seqüela, Sol a casa 2: Perdut a Nova York, en què tornava a la càrrega amb l’elenc original. Es va fer famós i amb només 14 anys ja tenia un milió de dòlars. Kit Culkin, el seu pare, es va convertir en mànager del noi, però l’únic que feia era exigir diners en lloc de cuidar-se del benestar del seu fill. «Jo li demanava un descans, volia anarme’n de vacances per primera vegada en la meva vida, i ell no deixava de firmar contractes per a més pel·lícules. Ningú m’escoltava. El meu pare tenia un llit gegant i una televisió enorme i a mi em feia dormir amb el meu germà a la butaca», va explicar l’actor, que finalment es va emancipar dels seus pares, a qui va acusar de voler-se quedar amb la seva fortuna.

Encasellat en el mateix tipus de papers, i fart de tenir un paparazzi a cada cantonada apuntant-lo –«Era tan famós que no podies anar pel carrer amb ell. Els fans li cridaven, no sabien com actuar», va descriure la seva ex Kunis– va decidir deixar la seva carrera interpreta­tiva. Després van arribar algunes addiccions, que la premsa groga va amplificar. Sent fidels a la veritat, el jove va ser detingut per possessió de drogues el 2004. No obstant, al protagonis­ta de Sol a casa li van penjar l’etiqueta d’«addicte». Fins i tot va arribar a fer-se viral el 2012 una notícia que deia que els metges només li donaven sis mesos de vida. Ara, als 40, la seva situació personal i laboral s’ha estabilitz­at. El pare primerenc està filmant la desena temporada d’American Horror Story.

 ??  ?? Macaulay Culkin, durant una entrega de premis en un festival celebrat a Los Angeles.
Macaulay Culkin, durant una entrega de premis en un festival celebrat a Los Angeles.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain