El Periódico - Català

El BBVA inicia el procés per a un ero

CaixaBank i els sindicats constituei­xen la taula de negociació per reduir plantilla

- EL PERIÓDICO Madrid

El BBVA va convocar ahir els sindicats a una reunió divendres per començar a negociar l’ero a les sucursals i les oficines centrals a Espanya que va anunciar a finals de gener. El banc no n’ha donat xifres encara, però alguns analistes estimen que la retallada de plantilla podria afectar a uns 3.000 empleats sobre un total d’uns 23.300 al país (queden exclosos d’aquest procés els entorn de 6.000 que treballen també a Espanya en societats que són orgànicame­nt independen­ts, com la companyia d’asseguranc­es, la gestora d’actius o el call center).

La plantilla del banc ascendia a 123.174 persones a més de 30 països al tancament de l’any passat. El seu conseller delegat, Onur Genç, va assegurar a finals del mes d’octubre que el BBVA no planejava cap ajust excepciona­l de plantilla, més enllà de mantenir el ritme habitual d’unes 3.800 sortides d’empleats a l’any en tot el grup, però el seu discurs va canviar a finals de gener i va anunciar que preparava una retallada substancia­l de despeses a la seva xarxa a Espanya i als serveis centrals que es decidiria i començaria a aplicar en el primer semestre d’aquest any. «Tenim el seriós compromís de revisar la nostra base de costos, especialme­nt en mercats de baix creixement», va assegurar.

En una carta enviada als empleats, el banc afirma que el seu objectiu

és «explorar conjuntame­nt fórmules que permetin minimitzar l’impacte en la plantilla» i que afronta el procés «amb actitud dialogant, amb el compromís» de guiar-se «per criteris d’objectivit­at i amb la voluntat d’arribar al millor acord possible per a tothom».

Pròximes reunions

La crisi de la Covid ha accelerat els processos de retallada de plantilla en què la banca viu immersa des de l’anterior crisi financera iniciada el 2008. CaixaBank i els sindicats van constituir ahir la taula de negociació per al seu ero i es tornaran a reunir dimarts de la setmana que ve a Madrid i dimarts de la següent a Barcelona. S’espera un ajust d’entre 7.000 i 8.000 persones, tot i que el banc no en donarà xifres fins a la pròxima trobada com a mínim.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain