El Periódico - Català

La restauraci­ó catalana ha obert un 60% menys d’hores que a Madrid

- PATRICIA CASTÁN Barcelona

Amb por de cara a les noves restriccio­ns que el Procicat pugui imposar a la restauraci­ó catalana la setmana que ve, el sector ha iniciat una ofensiva amb dades rotundes: els bars i restaurant­s de Catalunya van obrir al públic 1.350 hores entre l’octubre i el març passats, o sigui, un 60% menys que els de Madrid. Els balanços del Gremi de Restauraci­ó de Barcelona destaquen en la seva comparativ­a el cas d’Andalusia, on s’han registrat menys defuncions en l’últim trimestre «sense haver ofegat la restauraci­ó».

La patronal barcelonin­a ha difós un vídeo a les xarxes socials en què qüestiona amb ironia «el discurs oficial sobre la recuperaci­ó econòmica de Catalunya» i que aquesta sigui «el motor econòmic d’Espanya». En la gravació, un cambrer prepara una taula, que finalment crema en flames fins a consumir-se, mentre una veu en off adverteix del continu tancament de negocis a la capital catalana, «dinamitats per les restriccio­ns». També relata que Catalunya és la comunitat amb més treballado­rs del sector afectats per un erto en sis mesos, mentre «segueix en caiguda lliure» amb 23.000 llocs de treball perduts.

Frenar el bloc econòmic

El gremi tem que segueixi el «bloqueig econòmic» amb la nova ronda de restriccio­ns previstes per al 19 d’abril. Comparant les xifres de la pandèmia i les mesures en altres comunitats, el director, Roger Pallarols, sosté que «el balanç sanitari» de les catalanes «és més que qüestionab­le».

El mateix portaveu apunta que, des que les comunitats autònomes gestionen la crisi, «la de Madrid ha sigut capaç de frenar l’hemorràgia econòmica i fins i tot crear ocupació» amb horaris més amplis, mentre que «Barcelona perd pistonada». En el vídeo es posa èmfasi que a més de «generar riquesa», l’activitat exerceix de senya d’identitat local.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain