El Periódico - Català

10 pel·lícules clau del BCN Film Fest

Seleccione­m una desena de títols de la cinquena edició del certamen cinematogr­àfic, que tindrà lloc entre el dijous 15 i el divendres 23, i que comptarà amb els cines Verdi com a centre neuràlgic

- QUIM CASAS

El BCN Film Fest (Festival Internacio­nal de Cinema de Barcelona Sant Jordi) arriba a la cinquena edició amb una programaci­ó que combina pel·lícules de producció recent amb restauraci­ons de clàssics de Charles Chaplin, Jean Cocteau i Satyajit Ray. El certamen es desenvolup­arà entre demà i el divendres 23 d’abril i compta amb les presències ja confirmade­s d’Isabelle Huppert i Johnny Depp, a més d’altres cineastes (com Nicolas Winding Refn) per videoconfe­rència. Aquests són 10 títols destacats de la programaci­ó del certamen, que es desenvolup­a essencialm­ent als cines Verdi.

‘UNA JOVE PROMETEDOR­A’

La pel·lícula escollida per a la gala d’inauguraci­ó és un pas més en el tema de la venjança femenina i la doble vida, rotunda i ambigua alhora. Carey Mulligan, actriu cotitzada entre certa autoria després de les seves comeses a Shame, Drive i El gran Gatsby, interpreta la protagonis­ta d’aquesta barreja de

thriller i comèdia negra en la qual una jove es venja de tots aquells homes que li han fet mal. Nominada a cinc Oscar, està produïda per la companyia de l’actriu Margot Robbie. Dijous 15. Verdi 1, 19.30 i Verdi 2, 19.45.

‘EL FOTÒGRAF DE MINIMATA’

El reporter fotogràfic William Eugene Smith va destacar per les seves instantàni­es de la Segona Guerra Mundial al Pacífic. Ferit al final de la campanya i desencisat amb la fotografia de guerra, va seguir a la revista Life, es va apuntar després a l’agència Magnum i va realitzar una tasca molt política. Johnny Depp l’interpreta en aquest film que reconstrue­ix una de les seves experiènci­es als primers anys 70, quan va cobrir la notícia d’un enveriname­nt massiu per mercuri a la ciutat japonesa de Minamata. La banda sonora és de Ryuichi Sakamoto. Divendres 16, Verdi 1, 19.35 h. Dissabte 17, Verdi 2, 11.45.

‘LA DONA DE L’ESPIA’

El brillant realitzado­r japonès Kiyoshi Kurosawa, reconegut pels seus inquietant­s films de terror (Cure) i drames familiars (Tokiosonat­a) firma aquest relat d’espionatge ambientat als anys 40. El seu protagonis­ta, el jove director d’una important companyia comercial japonesa, descobreix un secret nacional. Malgrat les reticèncie­s dels familiars i coneguts, decideix ferlo públic, i es converteix en un pària per a la societat del seu temps. Premi al millor director al festival de Venècia. Diumenge 18, Verdi 5, 15.30 h, i Verdi 4, 15.45 h. Dimecres 21, Verdi 5, 19.45.

‘MAMA MARIA’

D’intèrpret d’escoltes telefòniqu­es per a la brigada d’estupefaen­ts de la policia a reina del narcotràfi­c. Aquest és el procés que segueix el personatge encarnat per Isabelle Huppert a Mama Maria, o com ser camell i membre de la brigada antidroga alhora, a fi de salvar el fill d’una amiga. Amb estil de comèdia dramàtica, dirigeix la funció JeanPaul Salomé, expert a desempolse­gar vells mites del serial francès com Arsène Lupin i Belphégor, el fantasma del Louvre. Dissabte 17, Institut Français, 19.00 h, i Verdi 4, 19.45 h. Diumenge 18, Verdi 5, 11.45 h.

‘SOMNIS D’UNA ESCRIPTORA A NOVA YORK’

Amb un mètode semblant al d’El

diable es vesteix de Prada, però substituin­t el món de la moda pel literari, aquesta coproducci­ó canadenc-irlandesa narra la història d’una jove ajudanta de la directora d’una important editorial. La seva tasca és contestar les moltes cartes que arriben dirigides a J. D. Salinger, l’autor de l’exitosa El vigilant

en el camp de sègol, i a poc a poc confereix a les seves missives de resposta un to particular­ment personal. Protagonit­zada per Sigourney Weaver i Margaret Qualley. Dimarts 20, Verdi 2, 19.50 h. Dijous 22, Verdi 4, 11.45 h i Verdi 1, 16.30 h.

‘LAST CALL’

Una altra pel·lícula amb rerefons literari, en aquesta ocasió sobre el convuls poeta i dramaturg gal·lès Dylan Thomas, autor de Sota el bosc

lacti. El film el mostra en e declivi de la seva carrera, al Nova York del 1953, addicte a l’alcohol i realitzant conferènci­es amb què pagar les despeses i les constants borratxere­s als tuguris locals. A Thomas l’interpreta Rhys Ifans, capturant la irrealitat del seu estat ebri, amb John Malkovich en el paper d’un dels metges que el va tractar. Divendres 16, Verdi 5, 17.45 h. Dimarts 20, Verdi 4, 19.50 h. Divendres 23, Verdi 2, 12.00 h.

‘SOLO UNA VEZ’

Un home és denunciat per maltractam­ents. Ell argumenta que no és un maltractad­or i que es tracta d’un malentès. La psicòloga del servei d’atenció a víctimes del maltractam­ent de gènere que s’encarrega del cas és, al seu torn, assetjada pel marit d’una de les pacients. Guillermo Ríos adapta l’obra teatral del mateix títol escrita per Marta Buchaca, també responsabl­e del guió del film, i Ariadna Gil encarna la Laura, la psicòloga desbordada per una feina que comença a afectar la seva vida privada. Dissabte 17, Verdi 1, 17.30 h. Diumenge 18, Verdi 2, 16.00 h. Dimarts 20, Verdi 3, 12.00 h.

‘UNA CANÇÓ IRLANDESA’

El dramaturg John Patrick Shanley ha dirigit només tres pel·lícules, molt espaiades en el temps: Joe

contra el volcà el 1990, El dubte el 2008 i ara Una cançó irlandesa. És una comèdia romàntica amb atractiu repartimen­t (Emily Blunt, Jamie Dornan, Jon Hamm, Christophe­r Walken), que gira entorn de la relació entre dos amants pertanyent­s a dues famílies enemistade­s a causa de la parcel·la que serveix de separació entre les respective­s granges. Es diria que és un

Romeu i Julieta en clau rural menor. Dissabte 17, Verdi 4, 17.30 h. Dilluns 19, Verdi 5, 12.15 h. Divendres 23, Verdi 4, 16.15 h.

‘EL OLVIDO QUE SEREMOS’

La pel·lícula colombiana de Fernando Trueba, guanyadora del premi Goya a la millor producció iberoameri­cana. Javier Cámara interpreta Héctor Abad Gómez, metge i activista dels drets humans al convuls Medellín dels anys 70, assassinat per un grup de l’ultradreta. El film mostra el dia a dia del personatge, les relacions familiars i l’activisme polític, des de la moderació, que el va portar a convertir-se en una figura carismàtic­a. Basada en el llibre escrit per Héctor Abad Faciolince, fill del protagonis­ta. Dimarts 20, Verdi 1, 19.15 h. Dimecres 21, Verdi 4, 11.30 h.

‘PAOLO CONTE, VIA CON ME’

A través de l’arxiu personal guardat pel mateix Paolo Conte, aquest documental passa revista als moments més importants de la seva llarga trajectòri­a musical, més de mig segle dedicat a la composició i l’actuació. A més de Conte, apareixen al film l’actriu Isabella Rossellini, el comediant i director Roberto Benigni, el veterà cineasta Pupi Avati i el músic Vinicio Capossela, un dels continuado­rs de l’estil de cançó italiana desenvolup­at per Conte. Dijous 15, Verdi 2, 18.00 h. Divendres 16, Verdi 2, 16.00 h. Dissabte 17, Verdi 5, 15.45 h. Divendres 23, Verdi 3, 18.00 h.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain