El Periódico - Català

Un PSG imperial fa fora el campió

L’equip de Pochettino cau contra el Bayern però passa a semifinals amb una exhibició de Neymar que va topar tres vegades amb els pals.

- RAÚL PANIAGUA

Poques derrotes més dolces hi ha hagut en la història que la patida ahir pel París Saint Germain contra el Bayern (0-1). L’equip de Mauricio Pochettino va certificar que passa a semifinals de la Champions gràcies al 2-3 de l’anada a Munic. Vuit mesos després de la final de Lisboa, va consumar la venjança. El campió, sense Lewandowsk­i, va caure amb el cap ben alt contra un rival imperial en la tornada malgrat la derrota.

En una altra nit meravellos­a de futbol el campió francès i el germànic van tornar a oferir un combat ple d’emocions. Hi va haver menys gols que en l’anada, però no menys futbol. En aquesta ocasió, no obstant, es van intercanvi­ar els papers. Si a Munic, el PSG es va emportar la victòria però va quedar la sensació que el Bayern va ser millor amb un futbol devastador i elèctric, ahir el bloc de Neymar, Mbappé i Di María es va doctorar davant el campió. Lluny de defensar-se i conformar-se amb el resultat, va assumir els galons de l’eliminatòr­ia i va desarborar el seu oponent. Expectativ­es complertes

Ahir el PSG no es mereixia perdre, ni de bon tros, com tampoc ho va merèixer el Bayern sis dies abans. El subcampió espera rival en unes semifinals en què s’enfrontarà amb el City o el Dortmund després de resistir amb un mèrit enorme el setge final germànic.

S’esperava novament un duel volcànic i les expectativ­es es van complir des del xiulet inicial. No havien passat ni tres minuts quan Mbappé ja va tenir la primera ocasió per batre Neuer en un tret massa creuat. Si en l’anada va ser el Bayern el que va protagonit­zar 31 xuts per només 6 del PSG, ahir l’equip francès va equilibrar bastant aquesta estadístic­a (10 rematades franceses, 15 alemanyes).

El PSG volia demostrar el seu enorme potencial i ho va fer, és clar, guiat pel fantàstic Neymar. L’exhibició del brasiler va ser sensaciona­l en el primer temps. Només li va faltar el gol. Entre Neuer i els pals van amargar l’exblaugran­a, que es va mostrar totalment imparable, amb aquesta desimboltu­ra que tantes vegades s’enyora al Barça actual.

La seva primera ocasió la va desbaratar el porter (m. 9), mentre el Bayern es refugiava en les entremalia­dures de Coman, l’autor del gol a la final de Lisboa. Sané i Kimmich també van intentar batre Keylor abans que definitiva­ment es desfermés

l’huracà Neymar. En cinc minuts d’inspiració va poder liquidar perfec

tament l’eliminatòr­ia amb tres accions precioses, però la fortuna no va estar del seu costat. Entre Neuer i el pal van frenar la primera, el travesser va repel·lir la segona i el pal va truncar la tercera després d’una passada de Mbappé. Increïble.

Gol de Choupo-Moting

Neymar no va definir i el Bayern va trobar la sort que li va faltar a Alemanya. Un desallotja­ment de Keylor en un xut d’Alaba el va aprofitar Choupo-Moting per empènyer-la a la xarxa i donar avantatge al campió, que va estar a punt de marcar el 0-2 en un míssil de l’austríac repel·lit de miracle pel costa-riqueny.

Neymar va tornar a acariciar el gol en una passada de Di María (m. 53). Mbappé no va fallar però el seu gol va ser anul·lat per un ajustat fora de joc (m. 78). Quedava aquesta clàssica escomesa final del Bayern, un gegant acostumat a les gestes. Un gol salvava el campió, però el PSG va resistir amb valentia i va poder culminar la seva obra. Potser amb Lewandowsk­i hauria sigut una altra història.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Franck Fife / AFP ?? Neymar, que va ser un martiri per al Bayern, encara Alaba durant el partit disputat ahir a París.
Franck Fife / AFP Neymar, que va ser un martiri per al Bayern, encara Alaba durant el partit disputat ahir a París.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain