El Periódico - Català

Dimiteix el ministre de Sanitat d’Àustria per l’estrès de la pandèmia

Anschober, de 60 anys, ha sigut ingressat dues vegades en > poc temps per problemes circulator­is vinculats amb l’esgotament

- EL PERIÓDICO

El ministre de Sanitat d’Àustria, Rudolf Anschober, va anunciar ahir la seva dimissió per raons de salut després de ser hospitalit­zat dues vegades recentment per problemes circulator­is vinculats a l’esgotament i l’estrès que li ha ocasionat la gestió de la pandèmia.

«M’he adonat que he de posar el fre d’emergència per a mi mateix», va afirmar el polític verd en la roda de premsa en què va fer l’anunci, en al·lusió al terme pel qual es coneixen les mesures excepciona­ls per afrontar la pandèmia.

Anschober, de 60 anys, ha ostentat la cartera de Sanitat des de l’arrencada del Govern de coalició entre el Partit Popular Austríac (OeVP) del canceller, Sebastian Kurz, i Els Verds, el gener del 2020. Durant aquest temps, ha aconseguit ser un dels polítics més populars d’Àustria, i ha superat fins i tot Kurz en els sondejos.

Amenaces de mort

«Un dels meus punts forts és que mantinc la calma en situacions de crisi», va explicar en una ocasió. Però també ha rebut crítiques per la gestió de la pandèmia en els últims mesos per problemes relatius a la vacunació i errors de comunicaci­ó. S’hi ha sumat un «increment massiu de l’agressivit­at» en part de la població, amb «amenaces de mort» contra ell i els seus pròxims.

El metge Wolfgang Mückstein, de 44 anys, assumirà la cartera de Sanitat a partir de dilluns. En les seves primeres declaracio­ns, va cridar tots els ciutadans a vacunar-se per acabar amb la pandèmia.

 ?? Leonhard Foeger / Reuters ?? Rudolf Anschober.
Leonhard Foeger / Reuters Rudolf Anschober.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain