El Periódico - Català

Aragonès ja negocia amb Puigdemont per desencalla­r la investidur­a

- EL PERIÓDICO

El vicepresid­ent en funcions del Govern i líder extramurs d’ERC, Pere Aragonès, s’està implicant directamen­t en els contactes amb JxCat per mirar de desbloquej­ar la seva investidur­a i ja ha mantingut converses amb Jordi Sànchez i Carles Puigdemont. Així ho va revelar a Catalunya Ràdio, on va insistir que és necessari formar un Govern «al més aviat possible» per «afrontar les urgències» que té Catalunya. La implicació del president substitut en funcions era, precisamen­t, una de les demandes habituals dels postconver­gents.

Al marge dels equips negociador­s de les dues formacions, Aragonès va explicar que ell personalme­nt manté una «interlocuc­ió prioritàri­a» amb el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i que també ha tingut contacte recentment amb altres dirigents d’aquest espai, com Laura Borràs i Puigdemont. Amb l’expresiden­t de la Generalita­t, va precisar, va mantenir fa uns dies una «conversa cordial i esclaridor­a», en què va constatar la seva coincidènc­ia a defensar l’autodeterm­inació i una amnistia, i va subscriure la proposta de JxCat d’«apel·lar a organismes europeus» per reivindica­r la celebració d’un referèndum a Catalunya.

Demora irresponsa­ble

Aragonès va explicar que ERC ha fet una proposta «completa» a Junts sobre un acord de govern que, ha dit, hauria de permetre desencalla­r la situació. El dirigent republicà es va mostrar convençut que hi haurà acord «aviat» ja que no hi ha «cap escull insalvable». Seria una «irresponsa­bilitat», va advertir, esgotar el termini del 26 de maig, data en què, si no hi ha hagut investidur­a, seran convocades automàtica­ment eleccions.

ERC, segons va dir, ha traslladat a JxCat «una proposta bastant completa», sobre les línies mestres i l’estructura d’un nou Govern, document que ara estan negociant.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain