El Periódico - Català

El Senat deroga la presó per a les coaccions en les vagues

- EL PERIÓDICO

El ple del Senat va aprovar ahir definitiva­ment la llei orgànica que deroga l’article 315.3 del Codi Penal, que castiga amb fins a tres anys de presó els piquets informatiu­s que coaccionin altres treballado­rs a seguir una vaga. La llei va tirar endavant amb 139 vots a favor, 106 en contra i 14 abstencion­s, sense introduirh­i esmenes, amb la qual cosa el text no ha de tornar a passar pel ple del Congrés.

Primer van votar i van rebutjar les dues propostes de veto presentade­s pel PP i Vox, partidaris de mantenir un tipus penal específic. La portaveu del PP, Cristina Ayala, va considerar que aquesta derogació és un «nyap» . El portaveu de Vox, José Manuel Marín Gascón, va defensar el dret de vaga, però sense que s’exerceixi sota pressió, coacció o violència.

La UGT i CCOO van celebrar que per fi s’hagi derogat un article pel qual consideren que han sigut encausats de manera injusta prop de 300 sindicalis­tes, fonamental­ment durant els anys de Govern del PP, en què la fiscalia va fer una aplicació «generalitz­ada i abusiva» de l’article, sol·licitant penes de fins a vuit anys de presó per a sindicalis­tes que van participar en piquets. En un comunicat conjunt, van assegurar que la derogació garanteix el dret de vaga i van recordar que la mesura contempla l’anul·lació de les sentències aplicades d’acord amb aquest precepte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain