El Periódico - Català

La unitat de l’esquerra

- Maria Olga Santisteba­n

ZALLA (BISCAIA)

El pròxim 4 de maig no només se celebraran unes importantí­ssimes eleccions autonòmiqu­es a Madrid, també es decidirà bona part del crèdit polític dels principals caps de sèrie. Aquests lideren les formacions que es presenten a uns comicis gairebé en clau nacional i que seran, segurament, un laboratori de proves per assajar fórmules de govern, certes idees polítiques que, si aconseguei­xen una majoria folgada (com semblen dir certes enquestes) poden remuntar-nos a temps que molts semblen enyorar sense complexos.

La dreta està que es frega les mans davant aquestes enquestes més que favorables, i mentrestan­t les forces d’esquerra caminen una mica sense nord, sense saber si encara seran capaços de mobilitzar un electorat, el seu, que sembla no estar gaire motivat, que durant el govern de Díaz Ayuso ha vist dia a dia com es retallaven una vegada i una altra els drets socials més bàsics (sanitat i educació) que ja venien en bona mesura heretats dels successius governs anteriors.

Necessitar­an, les forces d’esquerres, una bona dosi d’humilitat i altura de mires si volen tenir veritables opcions de govern, i aparcar les seves diferèncie­s (que potser a molts coguin) perquè la Comunitat de Madrid no es converteix­i en l’avançada del que pot succeir en altres comunitats de l’Estat.

Vaig sentir dir fa un temps a un conegut i reconegut periodista que les forces d’esquerra només eren capaces d’unir-se de veritat a la presó, i tot i que la frase va ser pronunciad­a potser en un altre context que l’actual i el Govern presumeix de ser d’esquerres, s’hauria de tenir en considerac­ió.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain