El Periódico - Català

Dones directives defensen el lideratge femení

- LEO SANTOS

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, va defensar ahir el paper que el lideratge femení exercirà en la consecució de les principals agendes internacio­nals. Gay va ser una de les ponents d’una jornada organitzad­a a Barcelona pel col·legi profession­al i la Fundació La Caixa amb l’objectiu d’analitzar com s’està avançant per assolir els Objectius de Desenvolup­ament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU.

També van participar en el debat Anna Gener, CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona; Helena Torras, de Seastainab­le Capital, i Arancha Ruiz, de Headhunter & Talentist. Susana Ferrer, diputada de la junta del govern de l’ICAB, va moderar la taula rodona.

Gay va assenyalar que «la igualtat de gènere i d’oportunita­ts apareix referida en els ODS com a «element imprescind­ible» i «se situa al mateix nivell que els drets humans».

Torras va explicar la importànci­a que els models de lideratge basats en la competitiv­itat i l’individual­isme es transformi­n en models de caràcter més col·laboratiu, en el qual s’exigeixen una sèrie d’habilitats per a les quals les dones tenen una predisposi­ció més gran, habilitats tals com la comunicaci­ó assertiva, l’escolta activa i el fet d’incorporar i gestionar en els equips la diversitat com a motor de creació de riquesa. «Cada vegada hi ha més persones que entenen que la inversió no pot estar deslligada de l’impacte al planeta», va dir.

La degana va posar èmfasi en el fet que que surt molt car malgastar el talent i el lideratge femení, sobretot en sectors que són intensius en capital humà, com passa en l’advocacia, on l’intangible més gran són les persones. Gener va tractar el tema de les metes dirigides a la materialit­zació de la igualtat i l’economia del món empresaria­l.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain