El Periódico - Català

El Madrid resisteix i elimina el Liverpool

L’equip de Zidane es guanya un lloc a les semifinals davant el Chelsea amb un partit de resistènci­a i un treball diligent en defensa a Anfield amb què va conservar l’avantatge de l’anada.

- ALEJANDRO GARCÍA

El que va aconseguir Zidane a Liverpool, malgrat que va ser un partit sense brillantor i gairebé sense atac dels blancs, hauria d’entrar entre les gestes europees del francès amb el Madrid. No es va acostar a l’espectacle de l’anada, però va ser un exercici de fe d’uns jugadors infrangibl­es davant les adversitat­s, que van fer un partit molt meritori en resistènci­a i treball. Tot sota el lideratge d’un Zidane que, com un xaman sobre el seu poble, exerceix de guia per les travessies pel desert en les quals s’han convertit les temporades blanques amb la promesa d’arribar a la terra promesa.

El recurs del Madrid a Anfield va ser el 3-1 de l’anada, que li va donar un substanció­s avantatge que Zidane es va proposar defensar per tots els mitjans. Tot i amb totes les baixes en defensa, i amb un equip extenuat per l’esforç, va sobreviure.

Aquest brollador darrer en la temporada del Madrid és la final de la Champions, i l’últim rival que li queda és un Chelsea que atemoreix menys que qualsevol de l’altre costat del quadro. Zidane ha portat el Madrid a les semifinals de la Champions en una altra temporada sense la necessària renovació, amb l’únic fitxatge cedit al gener, en un any, el de la pandèmia, marcatge per les baixes i en què gairebé es va veure fora en la fase de grups. Allà va tirar endavant la primera eliminatòr­ia, davant l’Inter, i ara afronta l’última abans de la final.

Alisson (6); Alexander-Arnold (6), Philliphs (5), Kabak (4), Robertson (6); Wijnaldum (6), Fabinho (7), Milner (7); Salah (4), Firmino (5), Mané (5). Tècnic: Jurgen Klopp (5). Canvis: Thiago (5) per Milner (m. 59), Diogo Jota (6) per Kabak (m. 59), Oxalade-Chamberlai­n (s. q.) per Mané (m. 81), Shaqiri (s. q.) per Firmino (m. 81).

Courtois (8); Valverde (5), Militao (7), Nacho (8), Mendy (5); Modric (6), Casemiro (7), Kroos (6); Asensio (6), Benzema (5), Vinicius (5). Tècnic: Zinedine Zidane (7) Canvis: Odriozola (4) per Kroos (m. 71), Rodrygo (5) per Vinicius (m. 71), Isco (s. q.) per Asensio (m. 81).

Björn Kuipers (7), neerlandès. Casemiro (m. 24), Robertson (m. 24), Philliphs (m. 59).

Anfield.

Zidane va sortir a Anfield a guanyar o a morir amb el de sempre, amb els seus, amb els que li han reportat dues victòries en la setmana decisiva dels blancs. El tècnic francès només estava obligat a fer un canvi, per la lesió de Lucas Vázquez, i va ser l’únic que va fer respecte a l’anada. Va entrar Fede Valverde, per davant d’Odriozola, malgrat arribar ranc, però Zidane volia un soldat per l’altre, una garantia per fer la feina bruta amb desplegame­nt i sacrifici. Tot i així, l’uruguaià va ser l’escletxa per la qual es van infiltrar els atacs rivals en l’ofensiva inicial i Mané va revelar les seves carències.

El Liverpool, després d’un rendiment impropi en l’anada, va recórrer als seus clàssics per retrobar el caràcter. Van entrar a l’onze Firmino i Milner, i l’equip de Klopp va

 ??  ?? Militão pugna amb Firmino a Anfield.
Militão pugna amb Firmino a Anfield.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain