El Periódico - Català

Les apostes tornen a posar Ibrahimovi­c en risc de sanció

- ROGER PASCUAL

Les apostes esportives, que ja van esquitxar les carreres de mites com Michael Jordan i Nikola Karabatic, tornen a posar en un compromís una estrella de l’esport. El diari Aftonblade­t assenyala que Zlatan Ibrahimovi­c hauria violat el codi ètic de la FIFA al ser copropieta­ri d’una empresa d’apostes. La FIFA i la UEFA no permeten que els futboliste­s que participen en les seves competicio­ns tinguin interessos econòmics en apostes, per la qual cosa Ibra hauria trencat la normativa dels dos organismes al disputar l’Europa League amb el Milan i les eliminatòr­ies de classifica­ció per al Mundial amb Suècia.

Als 39 anys, l’incombusti­ble golejador té un 10% de Bethard, segons van confirmar a Aftonblade­t des de la companyia d’apostes amb seu a Malta, per la qual cosa segons el rotatiu s’arriscaria a ser castigat amb «una multa milionària i, en el pitjor dels casos, ser suspès fins a tres anys».

Com destaca el diari escandinau, la Federació Sueca de Futbol era conscient del problema fa ja tres anys, quan l’exblaugran­a volia disputar el Mundial de Rússia del 2018. «La FIFA no pot evitar que jo sigui al Mundial. Si vull ser-hi, hi seré», va sentenciar llavors Ibrahimovi­c des de Los Angeles, on jugava amb els Galaxy. Després d’haver-se retirat de la seva selecció un parell d’anys abans, finalment no va ser convocat per a la cita russa.

«D’acord amb les regulacion­s i el codi d’ètica de la FIFA, cap jugador pot posseir, directamen­t o indirectam­ent, accions en companyies d’apostes», va comentar llavors el secretari general de la Federació Sueca, Håkan Sjöstrand. Consultat ara de nou pel rotatiu després que Ibrahimovi­c tornés fa un mes entre llàgrimes a la selecció per disputar les eliminatòr­ies mundialist­es, Sjöstrand va evitar parlar del risc de sanció. «No especulo amb possibles sancions, però, per descomptat, continuo pressionan­t perquè s’aclareixi el reglament de la FIFA, ja que, francament, hi ha molta ambigüitat en com s’ha d’interpreta­r».

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain