El Periódico - Català

Nadal i Djokovic tornen amb força a Montecarlo

El número 1 derrota el talent italià Sinner i el mallorquí només cedeix tres jocs davant Delbonis en el seu primer partit després de dos mesos.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

Els caps del circuit estan de tornada i en forma. Tant Rafael Nadal com Novak Djokovic van superar sense problemes el debut en el Masters 1000 de Montecarlo amb clares victòries, el mallorquí davant l’argentí Federico Delbonis (6-1, 6-2) i el número 1 mundial davant l’italià Jannik Sinner (6-4, 6-2).

Si el triomf de Nadal era previsible davant un rival que venia de la prèvia, per a Djokovic la seva tornada a les pistes no era fàcil. El tennista serbi tenia una prova dura davant un tennista que arribava a Montecarlo com a finalista del Masters 1000 de Miami. El jove italià, de 19 anys i 22è del món, és un dels talents de la nova next gen, però Djokovic es va posar la granota de sortida i no es va deixar sorprendre. «Estic ansiós per competir», havia anunciat el tennista serbi i ho va demostrar davant un Sinner que volia complicar-li la vida.

Ho va fer a l’inici del duel amb un break (2-1), però Djokovic tenia clara la seva resposta i no volia sorpreses. Va aguantar en defensa, va córrer més que l’italià, va cometre pocs errors i va capgirar el marcador amb cinc breaks i en 1 hora i 34 minuts. «Per ser el meu primer partit estic content», valorava Djokovic, que avui s’enfrontarà al britànic Daniel Evans, que va sorprendre el polonès Hubert Hurkacz, últim campió a Miami.

El número u mundial va sumar la seva desena victòria consecutiv­a des que va guanyar l’Ooen d’Austràlia i va anunciar el seu desig de fer una gran gira de terra que vol culminar en el torneig de Roland Garros. «Montecarlo és un torneig de rodatge per anar ajustant el meu joc. Queda molt encara per a París, però sé el que he de fer per arribar al cim a Roland Garros», va assegurar. Nadal va tenir menys problemes per vèncer Delbonis en 1 hora i 22 minuts. Avui tindrà una prova de més nivell davant el búlgar Grigor Dimitrov.

També van superar sense problemes els vuitens Roberto Bautista davant Tommy Paul (6-3, 64) i Pablo Carreño davant Karen Khatxanov (6-2, 6-3).

n

 ?? Valery Hache / AFP ?? Nadal torna una pilota en la seva estrena a Montecarlo.
Valery Hache / AFP Nadal torna una pilota en la seva estrena a Montecarlo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain