El Periódico - Català

Renfe varia l’oferta amb bitllets ‘a la carta’ i tarifes dinàmiques

El grup fixa un esquema amb preus que fluctuen segons la data de compra i de viatge i els serveis, com en les aerolínies

- SARA LEDO Madrid

Revolució a les tarifes de l’AVE i llarga distància de Renfe davant la imminent arribada de la competènci­a a la xarxa d’alta velocitat espanyola. La companyia eliminarà a partir d’aquest estiu les seves antigues tarifes i «classes» per copiar el model de preus dinàmics de l’avió (més car o barat en funció de les dates de compra i de viatge) i establirà tres opcions de bitllet (Bàsic, Tria i Premium) amb serveis a la carta.

Així, els clients podran triar l’espai que volen ocupar –Estàndard o Confort, que substituir­an els antics seients de Turista i Preferent–, l’ambient –activitat o silenci– i els serveis que volen contractar per als seus viatges amb tren.

A més, la companyia ferroviàri­a posarà en marxa el bitllet nominatiu, com els dels avions, en el qual figuraran les dades del viatger per poder realitzar un control més gran dels passatgers.

La nova estructura s’obre també a segments de la població més sensibles a preus com són els més grans de 60 anys (titulars de la Targeta Daurada), les famílies amb nens i els joves que tindran descomptes addicional­s sobre el preu del bitllet més barat de cada opció. Fins ara, aquests clients disfrutave­n només de descomptes sobre la Tarifa Flexible (la més cara).

Els tipus

El bitllet bàsic es dirigeix a aquells viatgers que reclamen preus «més competitiu­s» i ofereix un seient estàndard, sense canvis, anul·lacions ni possibilit­at d’elecció, tret que s’adquirissi­n per un preu addicional. L’opció Premium és l’equivalent al tot

inclòs: seient Confort, flexibilit­at en els canvis i anul·lacions, i possibilit­at de triar plaça. Mentrestan­t, l’opció Tria és configurab­le pel client, que podrà decidir quin seient vol (Estàndard o Confort), podrà contractar el servei de restauraci­ó, amb independèn­cia del seient que triï, i també podrà configurar altres serveis addicional­s, així com gestionar canvis i anul·lacions.

 ?? Mariscal / Efe ?? Un AVE i un Avlo, de baix cost, a l’estació d’Atocha, a Madrid.
Mariscal / Efe Un AVE i un Avlo, de baix cost, a l’estació d’Atocha, a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain