El Periódico - Català

Coinbase es dispara en la seva estrena al Nasdaq de la Borsa de Nova York

Els títols van arribar a enfilar-se més del 70% durant la seva primera sessió

- EL PERIÓDICO Barcelona

Coinbase es va disparar més d’un 50% en la seva estrena en el Nasdaq de la Borsa de Nova York. Les expectativ­es generades per aquesta plataforma de negociació de criptomone­des en què participa el BBVA van enlairar el bitcoin fins a nous rècords a l’arribar als 64.000 dòlars (uns 53.000 euros).

La plataforma s’ha valorat en gairebé 100.000 milions de dòlars (84.000 milions d’euros). En els

primers compassos de la sessió va escalar fins als 381 dòlars, cosa que suposa el 52,4% més que el preu de referència de 250 dòlars. Els títols van arribar a escalar per sobre del nivell dels 400 dòlars, amb una alça que va superar el 70%. De tota manera l’increment es va limitar al 10,9% si es compara amb els 343,58 dòlars a què es va situar durant el primer trimestre d’aquest any, quan només es negociava en àmbit privat.

El salt al parquet electrònic de Coinbase s’ha fet mitjançant el mecanisme de cotització directa, menys costós que les tradiciona­ls ofertes públiques de venda (OPV), ja que es caracterit­za per la venda d’accions existents en poder dels accioniste­s en comptes de l’emissió de nous títols. Així, les empreses poden cotitzar sense ampliar capital

i sense comptar amb els serveis d’un banc que actuï com a mitjancer o subscripto­r de l’operació.

La companyia va ser fundada el 2012 a San Francisco per Brian Armstrong, de 38 anys, un antic enginyer a AirBnb i Fred Ehrsam, extrader de Goldman Sachs. Coinbase permet comprar i vendre una cinquanten­a de criptomone­des, entre les quals destaca el bitcoin. Armstrong, que té el 20% del capital, se situa entre els 100 homes més rics del món de la classifica­ció de Forbes.

El BBVA va entrar en el capital el 2015 amb el seu fons de capital risc Propel Venture Capital, al participar en una ronda de finançamen­t sèrie C en què Coinbase va captar 75 milions de dòlars. La participac­ió, que va arribar a oscil·lar del 2,5% al 5%, s’ha diluït amb aquesta operació fins a situar-se entorn de l’1%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain