El Periódico - Català

Calviño descarta apujar impostos a curt termini

> La vicepresid­enta advoca per una reforma tributària per defensar el medi ambient

- EL PERIÓDICO

La vicepresid­enta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, va defensar ahir que «de cap manera» el Govern parla «d’apujar impostos i menys encara a curt termini», sinó d’afrontar la modernitza­ció del sistema fiscal al llarg dels «pròxims anys». En el marc dels rumors escampats per la campanya electoral de la Comunitat de Madrid de possibles pujades d’impostos, Calviño va voler deixar clar que l’actual situació econòmica no és adequada per a pujades d’impostos, atès l’impacte d’una crisi no homogènia amb sectors amb activitat quasi normal i altres seriosamen­t afectats per caiguda de facturació i beneficis. «Ara no és moment d’apujar impostos», ha afegit, però cal «començar a pensar en imposició digital, verda» i per a això s’ha creat un comitè d’experts en la reforma fiscal, ha argumentat en una entrevista a la Cadena SER. Aquesta imposició verda es refereix a una pressió fiscal més elevada prevista per a sectors contaminan­ts davant exempcions dirigides a mesures de sostenibil­itat.

Sectors beneficiar­is

Respecte a les ajudes directes a empreses, Calviño ha explicat que el projecte de conveni que aquesta setmana s’enviarà a les comunitats autònomes preveu la possibilit­at que cada regió ampliï els sectors beneficiar­is en funció de les seves circumstàn­cies particular­s, cosa que exigirà també modificar el reial decret. Malgrat això, ha defensat la necessitat d’establir criteris objectius per controlar la despesa pública, ja que les mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia suposaran un increment del deute públic de 150.000 milions el 2020 i 2021.

La vicepresid­enta va anunciar que en els pròxims dies llançarà una manifestac­ió d’interès sobre la digitalitz­ació de les pimes amb l’objectiu d’avançar en la implementa­ció del Pla de Recuperaci­ó, la versió definitiva del qual s’enviarà en les pròximes setmanes a Brussel·les i tindrà «milers de pàgines» amb el detall dels projectes. També va lamentar que l’oposició rebés el Pla al Congrés amb «crits i insults» i, en particular, va qualificar d’«insípida» la reacció del Partit Popular.

 ?? Europa Press ?? Nadia Calviño, en una compareixe­nça al Congrés.
Europa Press Nadia Calviño, en una compareixe­nça al Congrés.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain