El Periódico - Català

Mantenir l’estat d’alarma

-

Àlex Díaz

PINEDA DE MAR

Les mesures per controlar la pandèmia són incongruen­ts; ens treuen drets fonamental­s. Es pot dir que la pandèmia pot tenir una millor gestió. No s’entén que els espanyols tinguem mesures de mobilitat o tocs de queda mentre continuen arribant turistes. Està clar que no té sentit.

De tota manera crec que l’estat d’alarma s’hauria d’allargar alguna setmana més enllà del 9 de maig del 2021. Retirar-lo directamen­t faria que els governs autonòmics, ja sense el marc legal de l’estat d’alarma, no poguessin aplicar mesures com restringir horaris d’obertura dels negocis, limitar la mobilitat o imposar un toc de queda nocturn, entre d’altres. Tot això és possible gràcies a l’alarma vigent.

A més, poc sentit tindria aixecar aquesta normativa excepciona­l al maig, quan al llarg de les pròximes setmanes, els indicadors de la pandèmia empitjorar­an després de la Setmana Santa. Segons la meva opinió no seria forassenya­t allargar l’alarma fins a principis de juny. Una vegada sense alarma, al cas de mínim repunt, les autoritats no podrien posar mesures restrictiv­es sense marc jurídic.

La meva aposta seria mantenir l’alarma fins a la primera setmana de juny, ja que el realment important és salvar l’estiu, de gran importànci­a per a la nostra economia. Fem bé les coses i no tirem per la borda tots els esforços. Si al maig no hi ha mesures, l’estiu podria ser dolent des del punt de vista socioeconò­mic, ja que podríem tenir un brot important. Jo soc el primer que vol passar un estiu semblant o millor del que vam tenir el 2020, així que siguem prudents.

Si tot va bé, ben aviat es podran aixecar les restriccio­ns i passar un estiu normal. El bon temps, la prudència, la vacunació i els espais oberts seran d’ajuda per tenir un bon estiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain