El Periódico - Català

TRES CASOS DESTAPATS PER ‘EL DIARI DE CATALUNYA’

-

(Lleida) per fets esdevingut­s entre el 1962 i el 2018. Aquest diari va localitzar més víctimes que no van presentar denúncia, d’aquestes escoles i d’altres de Vic i Girona. En total, gairebé un centenar d’afectats.

El detonant del cas va ser la denúncia presentada per Manuel Barbero, pare d’una víctima el febrer del 2016 contra l’exprofesso­r d’educació física de l’escola de Sants-les Corts, Joaquim Benítez, que va acabar sent condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar de quatre alumnes.

El document elaborat per la congregaci­ó religiosa va ser un dels compromiso­s adquirits després que aquest diari revelés els casos d’abusos a menors comesos a l’escola dels Jesuïtes de Sant Ignasi, al barri de Sarrià de Barcelona. Els germans Jordi i Oriol de la Mata van ser els primers a denunciar els fets, que van tenir lloc als anys 80. Després d’ells, fins a una quinzena d’exalumnes van continuar fent públics nous casos i assenyalan­t diferents docents d’aquest centre educatiu. Un d’ells, Pere Sala, va ser especialme­nt citat.

el 2008 i fundador dels nois de servei. Va demanar perdó després d’haver mirat de silenciar els abusos patits per Hurtado quan era nen i arribar a pagar-li 7.200 euros de teràpia psicològic­a, sense denunciar els fets.

No només va ser Soler. Les indagacion­s internes van determinar, a més a més, que un altre germà i antic responsabl­e de l’Escolania, les inicials del qual són V. T. M, també va abusar de menors, malgrat que, a diferència del primer, aquest sí que va ser apartat al seu dia per la congregaci­ó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain