El Periódico - Català

Vot a Zidane

- Mónica Marchante

A principis de desembre em va tocar entrevista­r Zidane en una d’aquelles entreviste­s que la UEFA concedeix a les television­s amb drets a les prèvies de la Champions. Una de les preguntes, arran de la situació delicada de l’equip (podia fins i tot quedar quart de grup i fora d’Europa) va ser si sentia que el seu lloc estava en joc contra el Borussia de Mönchengla­dbach. Va fer un enorme somriure: «És que... són 30 anys així, 20 de jugador i després d’entrenador, l’important és tirar això endavant i tenir l’oportunita­t de mostrar l’equip que som». I se’n va anar amb el mateix somriure amb què havia rebut la pregunta.

L’endemà el Madrid va guanyar 2-0 el club alemany i va passar a quarts com a primer de grup, cosa que li va permetre creuar-se amb l’Atalanta a vuitens. A la Lliga les coses no anaven bé, únicament 20 punts sumats en 11 partits, a 6 del líder, l’Atlètic, que tenia un partit menys.

La seguretat i tranquil·litat amb què Zizou parlava de «tenir l’oportunita­t de mostrar l’equip que som» cobra sentit recordant-lo avui. En aquell moment, les crítiques ferotges i filtracion­s internes sobre el futur de l’entrenador no semblaven augurar-li gaire temps.

Dures crítiques

Més d’un president amfitrió a les llotges semibuides que han rebut la directiva blanca va ser testimoni en aquells dies que les crítiques més dures cap a l’entrenador venien del mateix club.

I així s’escriu la història. Aquest home tranquil ha fet callar tothom amb el seu suau accent francès. Només una vegada es va enfadar a la sala de premsa demanant respecte. Sospito que el missatge no anava al missatger sinó a qui filtrava que la seva etapa havia d’acabar.

No sé si el Madrid guanyarà la Champions, però sí que sense Hazard, Ramos, Varane, Carvajal, i Valverde amb el turmell fet miques jugant de lateral, ha eliminat el Liverpool, està en semifinals i a un punt de l’Atlètic a la Lliga. Que no li caben més lesions ni més positius. I que no es pot gestionar millor una plantilla que juga amb mig equip titular de la final de Lisboa, sis anys després. A qui s’ha de votar, amb v és a Zidane.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain