El Periódico - Català

El Vila-real reviurà la semifinal de la Champions-06 contra l’Arsenal

- JOAN DOMÈNECH

La cèlebre semifinal de la Champions del 2006, tot i que d’amarg record pel penal fallat per Riquelme, es repetirà 15 anys després. El Vila-real tornarà a enfrontar-se a l’Arsenal, aquesta vegada a l’Europa League. El conjunt groc va mantenir la seva tradició d’accedir a la penúltima ronda europea cada lustre, ja que també va participar a l’edició del 2011 (va caure contra el Porto) i el 2016 (contra el Liverpool).

El 0-1 de Zagreb havia encarrilat l’accés, que va quedar rematat amb dos gols de Paco Alcácer i Gerard Moreno abans que Orsic col·loqués el 2-1. El privilegi d’enfrontar-se al Vila-real se’l va guanyar l’Arsenal, que va reaccionar esplèndida­ment (04) al decebedor 1-1 de l’anada i ahir va endossar a l’Slavia de Praga tres gols en 25 minuts.

El Granada es va conformar amb un digne paper a Old Trafford. La quimera de continuar a Europa es va esvair immediatam­ent quan Cavani marcava i ampliava el 0-2 de l’anada als 6 minuts. Vallejo es va marcar en pròpia porta després. El United es veurà les cares amb la Roma, que va empatar amb l’Ajax (1-1) i va passar gràcies a l’1-2 d’Amsterdam.

nquan va saltar a la central Rainier III del Country Club. Evans, de 30 anys i 32 mundial, que fins que va arribar a Montecarlo només havia disputat 17 partits en terra, va aconseguir la cinquena victòria de la seva carrera en aquesta superfície i la més important, derrotant Djokovic, doble campió del torneig (2013 i 2015).

Una derrota «amarga», va dir el serbi, i la primera que pateix aquesta temporada. Malgrat el cop no va voler mostrar-se preocupat de cara al seu objectiu, que és el Roland Garros. «La gira de terra és llarga. Això només ha començat», va proclamar.

Nadal s’enfrontarà avui a Andrei Rublev, que va doblegar en un duríssim duel a Roberto Bautista per 7-6 (5), 5-7 i 6-3. Al costat de Nadal, continua a l’eliminatòr­ia Alejandro Davidovich, que s’enfrontarà avui a Stefanos Tsitsipas.