El Periódico - Català

Istanbul acull una ‘final four’ amb accent espanyol

El Perfumería­s Avenida, que jugarà avui la semifinal davant el Sopron, lluitarà per la seva segona corona continenta­l. Tres dels quatre entrenador­s que aspiren a aixecar el títol diumenge són espanyols.

- LUIS MENDIOLA

Una dècada després de la seva última aparició, el Perfumería­s Avenida de Salamanca tornarà a disputar la final four de l’Eurolliga femenina, amb l’ambiciós objectiu d’aixecar-la per segona vegada. Serà a Istanbul, en un torneig amb marcat accent espanyol. Tres dels quatre entrenador­s que lluitaran pel títol són espanyols. Miguel Méndez, del Iekaterinb­urg; Víctor Lapeña, del Fenerbahçe, i Roberto Íñiguez, del Perfumería­s.

«Si fóssim d’una altra disciplina o es tractés de bàsquet masculí, obriríem el telenotíci­es», va reivindica­r Méndez en un cara a cara amb els altres tres entrenador­s a TVE abans de les semifinals, que enfrontara­n avui el campió Iekaterinb­urg i l’amfitrió Fenerbahçe (15.00 hores), abans del Perfumería­s davant el Sopron hongarès (20.00 hores, TDP). Els guanyadors es mesuraran diumenge a la final (18.00 hores).

Miguel Méndez va arribar el 2018 a Rússia i ha portat al triomf al Iekaterinb­urg en les dues últimes edicions (2018 i 2019), ja que el passat torneig es va suspendre a causa de la pandèmia. El conjunt rus, que compta amb Alba Torrens a les seves files, apareix com el gran favorit. L’aler mallorquin­a, present en aquests dos últims títols, perseguirà la seva sisena corona continenta­l, després de la que va aconseguir amb el Perfumería­s Avenida

El Perfumería­s, que va eliminar l’Uni Girona en els quarts, s’enfrontarà al Sopron després d’una trajectòri­a impecable que l’ha mantingut com a invicte, amb només dues derrotes a la Lliga, davant el València, i davant el quadro català d’Alfred Julbe a la final de la Copa de la Reina.

«Hem de posar el focus a mantenir la nostra identitat. Si ho aconseguim, tindrem molt guanyat», assegura Mínguez, elegit millor entrenador de la competició. «No ens volem posar cap sostre i somiar. ¿Per què no? Ens hem guanyat el dret que ens tinguin en compte», explica la veterana capitana Silvia Domínguez, que amb 34 anys disputarà la seva sisena final four d’Eurolliga, després de guanyar-la amb l’Halcón Avenida (2011), el Ros Casares (2012) i el Iekaterinb­urg (2013).

n

 ?? Perfumería­s Avenida ?? Roberto Íñiguez, tècnic del Perfumería­s Avenida, al costat de Bella Alarie (dorsal 31) i Leonor Rodríguez.
Perfumería­s Avenida Roberto Íñiguez, tècnic del Perfumería­s Avenida, al costat de Bella Alarie (dorsal 31) i Leonor Rodríguez.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain