El Periódico - Català

Guillem i Enric es retroben a l’enterramen­t del seu avi

- EL PERIÓDICO

Prop de dos mesos després de la polèmica entrevista dels ducs de Sussex amb la presentado­ra nord-americana Oprah Winfrey, el príncep Enric i el seu germà Guillem es van retrobar ahir en l’enterramen­t del seu avi, el duc d’Edimburg.

La tensió era tal entre els germans que van desfilar rere el fèretre separats pel seu cosí Peter Phillips, per decisió de la reina. Era la primera vegada que el duc de Sussex es retrobava amb la família després de la recent entrevista amb Oprah Winfrey. Tots dos vestien de dol civil, ja que es va exloure l’uniforme militar per evitar nous conflictes familiars, a causa que el príncep Enric ha perdut els títols castrenses honorífics a l’abandonar les seves funcions oficials per a la Corona i el príncep Andreu també està apartat d’aquestes funcions a causa de la seva connexió amb l’escàndol del pederasta nord-americà Jeffrey Epstein.

L’última vegada que es va veure junts en públic els dos fills de l’hereu al tron britànic va ser fa un any, just abans de la marxa definitiva a l’altre costat de l’Atlàntic dels ducs de Sussex. Llavors, tots dos van acudir amb aspecte ombrívol a un acte de la Commonweal­th en l’Abadia de Westminste­r.

Cara a cara entre germans

Al final del sepeli, les càmeres van captar els germans conversant al camí de tornada al castell de Windsor. El gran, Guillem, semblava portar la veu cantant, mentre que Enric escoltava capbaix, cobert encara per una mascareta. Al costat dels dos caminava la duquessa de Cambridge, Caterina. La seva cunyada Meghan, de les desavinenc­es de la qual s’han escrit litres i litres de tinta, es va quedar als Estats Units per consell mèdic a causa del seu avançat estat de gestació.

Segons el Daily Telegraph, Guillem, de 38 anys, ja va parlar per telèfon amb Enric, de 36, a la seva arribada al Regne Unit diumenge passat, si bé fins ahir no s’haurien vist cara a cara.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain