El Periódico - Català

Salvini serà jutjat a Palerm pel bloqueig de l’Open Arms el 2019

- ROSSEND DOMÈNECH

L’exministre italià de l’Interior, Matteo Salvini, serà processat per haver «segrestat» l’agost del 2019, segons la fiscalia de Palerm (Sicília), 147 migrants que estaven a bord d’un vaixell de l’organitzac­ió no governamen­tal Open Arms i durant 19 dies no van poder trepitjar terra ferma per decisió del líder ultradretà. A més de segrest, el polític està acusat de desobedièn­cia als seus deures, segons consta a les diligèncie­s prèvies del cas. Un tribunal sicilià obrirà la vista oral el pròxim 15 de setembre.

És la segona vegada que una fiscalia siciliana demana el processame­nt del controvert­it mandatari de la Lliga per les mateixes acusacions. En l’altre procés, al tribunal de Catània, els fiscals van sol·licitar que no es procedís contra l’exministre. El fiscal Andrea Bonomo va assegurar que l’acció de Salvini no entrava dins del tipus del delicte de «segrest de persones», que preveu penes de presó, i va demanar al jutge Nunzio Sarpietro que no seguís amb el procés preliminar. El magistrat es pronunciar­à el 14 de maig, una decisió que podria influir en la segona vista.

En els dos casos, la defensa de Salvini ha posat èmfasi que la decisió va ser política i compartida per tot el primer Govern de centredret­a, liderat per Giuseppe Conte. La Fiscalia de Palerm discrepa i atribueix en exclusiva la decisió a l’exministre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain