El Periódico - Català

El parc de Diagonal Mar

- Vanesa Sicart Pot llegir més cartes i publicar

BARCELONA

Irrisòria em sembla la nova normativa que prohibeix l’accés de gossos a més del 50% del parc de Diagonal Mar per tractar-se d’una zona de nidificaci­ó d’aus, quan és un lloc en el qual habiten moltes altres espècies animals (amb especial atenció a les rates de dos pams que campen al seu aire).

Segons l’Ajuntament i quatre veïns (ja que encara no he trobat ningú que m’hagi dit que ha tingut veu i participac­ió en aquesta decisió bastant unilateral) són només els gossos els que posen en perill la fauna i flora de l’esmentat recinte, sense que s’hagin tingut en compte coses com la localitzac­ió d’un parc infantil (tobogans metàl·lics l’ús dels quals precisamen­t no és silenciós) just al costat de la zona de nidificaci­ó, a més de gent fent pícnics o festes d’aniversari a les proximitat­s, amb globus i confeti inclosos, malgrat estar delimitade­s. També hi ha ciutadans que enceben els ànecs amb pa de motllo (no és bo per a la seva dieta), a més de tirar petards dos mesos abans i després de Sant Joan. Són exemples d’activitats que es donen al recinte. I podria continuar enumerant un munt de situacions que afecten la biodiversi­tat. I resulta que el problema són els gossos.

Senyors de l’ajuntament, l’incivisme se soluciona posant vigilància per controlar els actes incívics i fins i tot de seguretat, que també estem una mica farts de robatoris tant al parc com als voltants. ¿Barcelona, petfriendl­y? Que no em facin riure.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain