El Periódico - Català

Gats en perill

- Joel Giménez Josep Antoni Barrantes

BADALONA

En les últimes setmanes he tingut constància de dos contratemp­s diferents relacionat­s amb colònies de gats de carrer a la ciutat de Barcelona. El primer cas ha sigut al barri d’Horta, a principis de mes. Una colònia estava allotjada en un solar quan, sense avisar, van entrar màquines de construcci­ó al recinte foragitant els gats. Posteriorm­ent, aquests animals han hagut de ser capturats i ressituats en un nou espai segur, amb l’esforç humà pertinent i el conseqüent estrès felí. ¿Tant els costa a les constructo­res avisar si veuen una colònia nombrosa de gats que salta a la vista? Qualsevol persona amb un mínim d’humanitat se’n preocupari­a.

segon cas és ben diferent. Es tracta d’una colònia salvatge no controlada al recinte privat d’un fabricant d’automòbils a la Zona Franca. Fa anys que aquesta problemàti­ca està denunciada, però en els últims dies la situació ha anat a pitjor. Aquesta empresa ha prohibit als seus treballado­rs donar menjar als felins i ha reforçat el seu reixat d’accés per evitar que els animals puguin sortir a menjar. Intolerabl­e.

Ningú obliga les empreses esmentades a gestionar aquestes colònies. Hi ha organitzac­ions disposades a fer-ho amb el recolzamen­t de voluntaris i socis. Però ja que no ajuden, que almenys deixin que ajudem.n

ABRERA

No has vist mai una albada com la d’avui. Un foc rogent alçantse sobre el mar, en la distància, del taronja cap al blau, per fondre’s en el negre dels estels. El fred de març i la soledat de la plaça et corprenen, i sents l’ineludible retruny de les campanes dient el teu nom, cridant-te a l’ofici del matí.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain