El Periódico - Català

L’amor de Frenkie per Mikky

- Emilio Pérez de Rozas

Va ser el que va ser. Va ser el que sol ser el futbol quan és just. Va ser, no ens enganyem, més del que havia de ser. Des del minut u, des del pal de Frenkie De Jong fins al cinquè gol, obra d’Antoine Griezmann, anul·lat, només hi va haver un equip, un finalista, un candidat, un aspirant, un que volia guanyar, un favorit i un guanyador damunt de la gespa: el Barça. Per fi, el que en bàsquet hauria sigut 123-62, en handbol un clar 34-14, en waterpolo un 12-3, en tennis un 6-1, 6-2 6-3 i en voleibol 25-12, 25-16 i 25-11, va ser un contundent i clar 0-4.

Tots els gols van ser obres mestres d’aquest Barça que ha ressuscita­t Ronald Koeman, que, com ja li va passar en la seva etapa al València, conquereix una altra Copa del Rei i, en aquest cas, en el cas del Barça, espera poder construir, de la mà de Joan Laporta, tot un modèlic president a la llotja, impecable, impertorba­ble, discret, senyor, gens fanàtic, i amb l’assessoria de Mateu Alemany, un nou equip capaç d’aconseguir conquestes majors, perquè és sabut que, per al Barça, aquesta Copa (una Copa més) sap a poc.

Això sí, és evident que aquesta conquesta, que no se li podia escapar al Barça i, no obstant, se li ha escapat dues vegades seguides el mateix mes a l’Athletic i a Marcelino García, que veurem que és d’ell (ahir a la nit va sumar set partits seguits sense guanyar i, insisteixo, dues finals perdudes quan la gavarra estava acabada de pintar i Villalibre potser s’havia baixat ja la trompeta de l’autobús), és gasolina de 1.200 octans en el dipòsit culer per a les últimes jornades de Lliga, en les quals espera que algú li llanci un llebrer al Reial Madrid i ells s’encarregui­n de sentenciar, al Camp Nou, davant l’Atlètic.

Va ser, no ho dubto i tots ho agraïm, un partit coral del Barça, il·lusionant, del qual els culers poden enorgullir-se. Sé, perquè me’ls conec, que molts tornaran a parlar avui de Messi. No seré jo. I fins i tot de Griezmann, tampoc seré jo. O d’Alba. O de l’heroi Piqué ressuscita­t. Però l’home del partit va ser De Jong, que va dedicar tot el que va fer (pal, assistènci­a de gol a Griezmann, gol de cap i assistènci­a de gol a Messi) a la seva noia, Mikky Kiemeney, que ahir va fer 23 anys i li va demanar «un gol pel meu aniversari, seria maco». Aquí tens la Copa, Mikky, tota teva. Te la mereixes.

De Jong va brillar per sobre de Messi, Griezmann, Alba i Piqué, amb un pal, un golàs i dues assistènci­es

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain