El Periódico - Català

Una copassa contra la sequera

Les Copes mesuren el moment dels grans clubs. ‘Chupitos’ en temps d’abundància, es paladegen quan hi ha molta set. 721 dies després de l’últim títol, els blaugranes van assaborir a porta tancada la coronació i es van rendir de nou al rei Messi i al partid

- ROGER PASCUAL

Va imprimir al partit una velocitat més. Dos golassos més al sarró.

Les Copes solen mesurar el moment dels grans clubs. En èpoques d’abundància sembla que molestin, com chupitos que treuen recursos i energia per a més reptes a panxes agraïdes. En èpoques de sequera s’assaboreix­en amb fervor. 721 dies després, 10 dies abans que es complissin dos anys del seu últim títol, l’última Lliga d’Ernesto Valverde, un Barça assedegat va poder posar-se per fi un glop al ganyot. I ho va fer amb borratxera de gols.

Johan Cruyff va celebrar amb magnificèn­cia la Copa de 1990, no només per aconseguir-la davant el Madrid, sinó perquè si l’hagués perdut, hauria suposat el seu cessament abans que comencés la llegenda del Dream Team. Igual que Jose Mourinho va celebrar com un boig la que va guanyar al Barça de Guardiola fa una dècada, amb rua inclosa en la qual a Sergio Ramos li va caure el trofeu des de l’autocar.

La matinada passada no hi va haver copes tirades a terra per excés de fervor culer ni als carrers de Barcelona ni a les discoteque­s. La Covid no va

«En moments difícils, aquestes petites victòries signifique­n molt», reconeix Piqué

permetre ni les clàssiques visites a Canaletes ni la no menys tradiciona­l xiulada a l’himne a les finals coperes del Barça, especialme­nt en les quals s’unien al cor de xiulets els aficionats de l’Athletic (2009, 2012 i 2015). Felip VI va tenir una nit molt més plàcida que la de fa sis anys i que les viscudes anteriorme­nt pel seu pare, que ahir estava a gairebé 8.000 quilòmetre­s de la Copa que solia entregar.

La celebració i els xiulets van haver de ser aquesta vegada, com el partit, a porta tancada. Alguna copa es devia vessar ja al veure com el pal repel·lia amb menyspreu el xut de De Jong quan el partit tot just havia començat.

Messi, que es va treure la barba per a l’ocasió, va sentir que Martínez Munuera li prenia el pèl al veure que un cop de colze rebut no era mereixedor de targeta. I quan, gairebé a la següent, l’àrbitre li concedia una falta a l’argentí tallant una acció d’Alba.

Amb l’aspecte barbamec que lluïa a la final del 2015, quan va aconseguir aquell estratosfè­ric gol davant els lleons, va intentar posar fi als dos anys de malefici. Leo va obrir el camí a l’iniciar una jugada a tres bandes amb De Jong i Griezmann

que el davanter francès va culminar. El Petit Príncep ja havia tingut una gran nit davant els bilbaïns a la Supercopa, tot i que de res van servir els seus dos gols. Aquesta vegada ni ell ni els seus companys deixarien escapar cap altre títol. De Jong va tornar a exhibir la seva arribada per colpejar de nou quan en moltes cases encara s’estava celebrant el primer gol. El centrecamp­ista holandès va aparèixer de nou per associar-se amb Messi en el golàs de l’argentí, que es va associar en la següent amb Alba per rubricar el seu doblet. Fins i tot va donar una assistènci­a més a Griezmann, tot i que el VAR el va anul·lar.

Els culers es van rendir al partidàs de De Jong i una vegada més al rei Messi, que va aixecar el títol amb el braçalet de capità. A aquest que Carles Tusquets, ahir present a Sevilla convidat per Laporta, com Víctor Font i Toni Freixa, hauria venut a l’estiu. Aquest al qual alguns explicaven els quilòmetre­s i el futur del qual ja no sembla a tants quilòmetre­s de distància del club de la seva vida. «Orgullosos de tenir-lo. Tant de bo que es quedi aquí», va sentenciar Griezmann. «¿Koeman? Que ho preguntin al president», va dir sobre l’altra gran incògnita.

«Koeman ho està fent molt bé i estic convençut que Leo vol quedar-se», va sentenciar Laporta. «Espero que sigui la primera Copa del cicle de moltes», va afegir. «Potser no és la competició més important, però en moments difícils aquestes petites victòries signifique­n molt», va apuntar Piqué.

«Espero que aquesta sigui la primera Copa del cicle de moltes», sentencia Laporta

n

 ?? Julio Muñoz / Efe ?? De Jong disputa una pilota amb Vesga al centre del camp.
Julio Muñoz / Efe De Jong disputa una pilota amb Vesga al centre del camp.
 ??  ?? Griezmman, en acció a la final
Griezmman, en acció a la final
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain