El Periódico - Català

Mor Mussons, un dels ‘pares’ de la Masia

Exdirectiu amb Núñez

- MARCOS LÓPEZ

No està acostumat, tot i que sembli mentida, a aixecar gaires Copes. Aquest honor corresponi­a abans a Puyol, després a Xavi i, finalment, a Iniesta. Quan li va tocar a Leo Messi alçar algun tipus de trofeu el Barça va entrar en els anys de misèria i caos. Anys depressius que el van portar a enviar un burofax per abandonar la llar que el va acollir sent un nen. Ahir, no obstant, i abraçant-se efusivamen­t a Laporta, va aixecar el capità aquesta Copa que li torna l’esperança al club. I per descomptat al mateix Messi, amo com és del seu destí, qui va alçar al cel sevillà aquesta Copa. De Rei a Rei.

Va pujar només Leo a la llotja de l’estadi de La Cartuja i després, ja camí de la gespa, va reclamar la presència de Busquets, un altre dels capitans. No volia aixecar en solitari el trofeu al mig d’un silenciós estadi. «Ha sigut un any difícil per nosaltres, ja tenim la

Copa i ara volem continuar lluitant per la Lliga. És un any diferent, de transició, amb molts joves, ens va costar arrencar, vam perdre molts punts per innocència i inexperièn­cia. Ens vam posar a la lluita», va indicar Messi assumint el rol de líder d’un grup que buscava el títol per canviar la tendència de la derrota.

Gols messiànics

«És sempre molt maco aixecar un títol, és un dia molt feliç per aquest grup que es mereixia una alegria», va comentar l’astre argentí, feliç per tenir la sensació que van tenir al seu dia amics com Puyol, Xavi o Iniesta. «Leo és el millor del món, estic convençut que vol quedar-se, acompanyat amb un gran equip,» va afirmar Laporta, recordant el fort vincle emocional que uneix Messi amb el Barça. «És molt especial ser el capità d’aquest club, d’aquest

El Barcelona va anunciar ahir la mort de Josep Mussons, exdirectiu en l’època de Josep Lluís Núñez com a president (1978-2000). El dirigent està considerat pel club com «un dels pares de La Masia», la residència de joves futboliste­s que es va posar en marxa, al costat del Camp Nou, a inicis d’aquell mandat. Els jugadors del Barça van lluir ahir a la nit braçalet negre a la final de Copa per retre homenatge a l’exvicepres­ident.

Va morir als 95 anys després de mantenir-se durant més de dues dècades a la junta amb Núñez. En la seva primera temporada, Mussons va assumir el càrrec de tresorer i vicepresid­ent de les seccions. Però, a partir de 1979, es va encarregar de tutelar la pedrera blaugrana ja que el 20 d’octubre d’aquell any s’obria la Masia.

 ?? Julio Muñoz / Efe ?? Messi i Jordi Alba s’abracen en presència de Dest, després del quart gol del Barça.
Julio Muñoz / Efe Messi i Jordi Alba s’abracen en presència de Dest, després del quart gol del Barça.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain