El Periódico - Català

La Generalita­t concedeix 2,6 milions als gimnasos DIR

Josep Pujol Ferrusola i la seva mare, Marta Ferrusola, han sigut figures destacades de la cadena de centres esportius

- EL PERIÓDICO

Barcelona

El Govern ha concedit 2,6 milions d’euros a la cadena de gimnasos DIR –amb uns 50 centres i més de 100.000 socis– en forma de préstecs participat­ius, dels quals ja ha aportat 1,46 milions, per ajudar-la a desenvolup­ar el seu pla de viabilitat i fer front així a la caiguda d’ingressos derivada de la pandèmia. Marta Ferrusola, dona de l’expresiden­t de la Generalita­t Jordi Pujol, va ser presidenta de la fundació DIR i el seu fill Josep Pujol va tenir un 3% de l’accionaria­t de l’empresa de centres esportius.

Garanties durant cinc anys

La cadena s’ha beneficiat de la línia de préstecs participat­ius d’AvançSA, l’empresa de la Generalita­t dedicada a la promoció i localitzac­ió industrial, en aplicació

d’un acord del Govern del mes de novembre passat.

El Departamen­t d’Empresa va confirmar ahir que els préstecs participat­ius de DIR estan avalats amb garanties reals i/o personals durant cinc anys i ha remarcat que no es tracta de cap ajuda a fons perdut.

Reactivaci­ó post-Covid

La línia de préstecs d’AvançSA, coneguda com de reactivaci­ó industrial post-Covid, està pensada per ajudar empreses amb dificultat­s serioses per poder mantenir la seva activitat com a conseqüènc­ia de les restriccio­ns imposades per frenar els contagis.

Així, es tracta d’ajudar a superar la falta de liquiditat i consolidar la posició financera, cosa

que garanteix el mantenimen­t dels llocs de treball.

El sector dels gimnasos ha sigut un dels més afectats per la Covid-19, ja que s’han vist obligats a tancar durant llargs períodes de temps i a mantenir l’activitat de manera parcial, en funció del risc epidemiolò­gic. Les seves reclamacio­ns i protestes, fins i tot brandint el document de l’OMS que recomanava als governs lluitar contra la Covid-19 a través de l’esport, van caure en sac foradat.

El consell d’administra­ció d’AvançSA va aprovar el passat 23 de desembre la línia de préstecs a la cadena DIR, mentre que el 24 de febrer en va acordar una altra per a Manufactur­a Moderna de Metalls per un import d’1,8 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain