El Periódico - Català

Isabelle Huppert ACTRIU

- BEATRIZ MARTÍNEZ

n n n n nnnn n n |8|

La magnífica actriu francesa va u presentar al BCN Film Fest Mamá María, una comèdia amb elements socials i de thriller en la qual encarna una agent de policia reconverti­da en narcotrafi­cant.

Torna Mortal Kombat, potser una de les franquície­s més famoses dels anys 90 i també una de les que van aconseguir incrustar-se en l’imaginari de la cultura popular del moment més enllà del seu fandom. Com el seu propi nom indica es caracterit­zava pel combat a mort entre dos contrincan­ts, de manera que els jugadors podien escollir entre una llarga nòmina de personatge­s que tenien unes capacitats, uns poders i uns moviments caracterís­tics, entre els quals es trobaven els fatalities, o rematades atapeïdes de violència que incloïen esquartera­ments o decapitaci­ons.

El primer a portar aquesta franquícia a la gran pantalla va ser Paul W. S. Anderson (que més tard s’especialit­zaria en el gènere amb la saga Resident evil) el 1995 i amb Christophe­r Lambert al paper de Lord Raiden. Ara, en un d’aquests moviments nostàlgics que tant els agrada a les majors, es recupera l’esperit sagnant, cafre i molt masculí que bategava als videojocs, però des d’un punt de vista visual molt més contempora­ni. La pel·lícula va arribar divendres a les cartellere­s.

Els responsabl­es del nou Mortal Kombat, entre d’altres, són James Wan (productor), Simon McQuoid (director) i Greg Russo (guió) i tots eren fans de Mortal Kombat, fins i tot aquest últim va estar a les classifica­cions d’Xbox com un dels millors 50 jugadors del món, ni més ni menys. «Volíem mantenir un respecte màxim pel material de partida, pel cànon», ens explica McQuo en videoconfe­rència des d’Austràlia. «No es pot obviar l’impacte en la cultura popular dels videojocs i que molts personatge­s s’han acabat convertint en icones. Hem intentat ampliar aquest univers a través d’una narrativa més rica i envoltant. Volíem que les baralles i les arts marcials tinguessin un sentit dramàtic dins de la història».

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain