El Periódico - Català

Medi ambient

-

Des d’Ecologiste­s en Acció, el seu portaveu, Kike Molina, descriu els efectes de la paràlisi: «No tenir un

Govern retarda polítiques importants per a la transició ecològica, sobretot en conservaci­ó de la biodiversi­tat.

Cal canviar lleis, com la de caça, i atendre els camins públics. O en matèria de qualitat de l’aire, d’ozó troposfèri­c, i altres polítiques sectorials, com plans de conservaci­ó i recuperaci­ó d’espècies vulnerable­s, aprovar el catàleg de fauna autòctona i la llei de protecció de vies pecuàries». Molina també tem que, amb un Govern com l’actual, es perpetuara­n agressions al medi ambient, atorgant llicències com les concedides al projecte BCN World i a urbanitzac­ions al Baix Llobregat i la Costa Brava.

Dan Vivas, de Fridays for Future, ironitza sobre els efectes positius de no disposar d’un Govern al 100%: «No es parla d’expandir l’aeroport i el port, que són coses que la Generalita­t havia fixat com objectius, perquè hem tingut un Govern contrari a atendre la crisi climàtica». Troba a faltar el lideratge de l’Executiu en la gestió dels fons de reconstruc­ció europeus «en benefici de la societat en general», cosa que, al seu parer, fa que siguin «les grans empreses, com Endesa o Naturgy, les que lideren el Next Generation». En aquest sentit, també reclama que es formi un Gabinet i que compleixi la promesa d’Esquerra de disposar de nou d’una conselleri­a de medi ambient, com reivindiqu­en els grups ecologiste­s.

I en l’àmbit de Barcelona, Guille López, portaveu d’Eixample Respira, esmenta l’impost a les emissions de diòxid de carboni de vehicles de tracció mecànica, «que fa temps que està aturat». «També ens preocupa que s’aixecaran barreres de peatges el 31 d’agost i això suposarà un augment de vehicles entrant a Barcelona. La falta de Govern no ens permet treballar en aquest sentit, s’han de prendre decisions», conclou.

 ??  ?? Barra del Trabucador del riu Ebre.
Barra del Trabucador del riu Ebre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain