El Periódico - Català

Tercer sector

-

La llista de projectes socials encallats i amb repercussi­ó sobre els més desfavorit­s és llarga: concretar els procedimen­ts per fer efectiu el pacte amb Endesa contra la pobresa energètica; firmar un conveni amb el Govern respecte a la compatibil­itat entre renda garantida i Ingrés Mínim Vital; implementa­r el pla estratègic de serveis socials; atendre els projectes dels fons de la UE que puguin tenir perfil social; aprovar la llei del Tercer Sector; la llei de l’Economia Social; la de concertaci­ó que regula les tarifes a les entitats del sector; dotar de contingut el pacte per la intercultu­ralitat i el pla de suport a les famílies; posar en marxa l’observator­i de famílies; repensar la cartera de serveis –una cosa que afecta àmbits com la infància i el penitencia­ri–; activar l’estratègia sobre els sensesostr­e; millorar la renda garantida i posar en marxa les taules territoria­ls.

Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, afirma: «Al Govern tots estan d’acord amb nosaltres, però demanem que posem fil a l’agulla. Tenim molt bones paraules, però necessitem acció». Al reunir-se la setmana passada amb Laura Borràs, la presidenta del Parlament els va transmetre que «està d’acord» amb les seves reivindica­cions, que «entén la urgència» i que li «preocupa molt». «Esperem que això es tradueixi en fets», postil·la Alsina.

Sira Vilardell, vicepresid­enta de les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), alerta: «Estem en una crisi sense precedents i el temps que estem perdent és clau, perquè s’haurien d’estar posant en marxa mesures de protecció. Aquest temps aturats ens fa patir molt pel que ens ve demà». Vilardell i Alsina coincideix­en que els seus interlocut­ors al Govern retarden o anul·len reunions. «No sé si són conscients de l’afectació que tenen aquestes coses en l’actual context», diu Vilardell. Ha demanat a JxCat, ERC i la CUP una reunió. Encara espera. FIDEL MASREAL

 ??  ?? Voluntari d’Arrels i un sensesostr­e.
Voluntari d’Arrels i un sensesostr­e.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain