El Periódico - Català

Sánchez trenca la dinàmica i evita esmentar Ayuso

> Els candidats del 4-M inicien la campanya acompanyat­s pels líders del seus partits

- PILAR SANTOS

Podria semblar una bajanada, però és notícia. Pedro Sánchez no va esmentar ahir, en el primer míting del PSOE de la campanya de les madrilenye­s, Isabel Díaz Ayuso (PP). El president del Govern ha mantingut aquestes últimes setmanes la mateixa confrontac­ió que durant mesos hi ha hagut entre ell i la presidenta de la Comunitat de Madrid, tot i que ara, ja amb les eleccions regionals convocades des del 10 de març, aquesta relació que podria aparèixer com a simbiòtica ja no ho és. La candidata conservado­ra, que interpel·la en els seus discursos constantme­nt

Sánchez i els seus ministres, està llançada a les enquestes i pot arribar a doblar els actuals 30 escons. I l’aspirant socialista, Ángel Gabilondo, que va guanyar els últims comicis (37), segons els sondejos, no està aprofitant l’enfonsamen­t de Ciutadans i està enfosquit mediàticam­ent pel cap de l’Executiu i el seu estira-i-arronsa amb Ayuso.

Les dades demoscòpiq­ues han començat a posar nerviosos alguns destacats dirigents socialiste­s, que no acaben d’entendre el pes de la figura de Sánchez en una campanya que està dirigint la Moncloa sense gairebé coordinaci­ó amb la seu de Ferraz. Per això ahir va cridar l’atenció que en la seva intervenci­ó Sánchez optés per no citar en cap moment la presidenta de Madrid en l’acte en el qual va acompanyar Gabilondo.

El culpable de tots els errors

El cap de l’Executiu va demanar una participac­ió massiva de l’esquerra per evitar un Govern regional amb «els de la Plaza de Colón» i que el PP continuï el seu «pillatge». Gabilondo, per la seva banda, sí que va esmentar Ayuso per retreure-li que l’única paraula que té a la boca és «Sánchez». «Dones a Sánchez la culpa de tots els teus errors i no veus els errors propis. Virus, Sánchez. Toni Cantó, Sánchez. No puc resoldre alguna cosa, Sánchez», va declarar.

La resta de candidats del 4-M també van comptar amb el recolzamen­t dels seus caps de files. En el cas curiós de Pablo Iglesias, aspirant i líder d’Unides Podem, l’exvicepres­ident va comptar amb el suport de Yolanda Díaz, vicepresid­enta tercera, ministra de Treball i futura cap de llista dels morats a la Moncloa.

Mónica García (Més Madrid) va estar acompanyad­a d’Íñigo Errejón. Edmundo Bal (Ciutadans), d’Inés Arrimadas. I Rocío Monasterio (Vox), de Santiago Abascal. La formació ultra, com el Partit Popular, també intenta posar el focus en Pedro Sánchez per bastir el seu argumentar­i. «El 4-M serà el principi del final del Govern de Sánchez», va afirmar Abascal. Falten 15 dies. La campanya (ara sí, oficialmen­t) acaba de començar.

n

 ?? Efe / PSOE ?? Pedro Sánchez, ahir, amb Ángel Gabilondo a primera fila, en un acte de campanya del PSOE.
Efe / PSOE Pedro Sánchez, ahir, amb Ángel Gabilondo a primera fila, en un acte de campanya del PSOE.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain