El Periódico - Català

Foment reclama prorrogar l’IVA del 0% per a productes sanitaris

- GABRIEL UBIETO

Foment del Treball ha decidit donar suport a la petició al Govern perquè aprovi per reial decret llei la pròrroga, a partir de l’1 de maig i fins al 31 de desembre vinent, del tipus del 0% d’IVA als productes de béns, importacio­ns i compres intracomun­itàries els destinatar­is de les quals siguin entitats de Dret Públic, clíniques o centres hospitalar­is, o entitats privades de caràcter social.

Davant l’actual context d’emergència sanitària, –a l’inici de la quarta onada per contagis de la Covid-19 i amb alta ocupació en hospitals i unitats de cures intensives– «és prioritari no gravar els productes sanitaris d’ús intensiu», segons remarca la patronal catalana.

L’evolució de la pandèmia continua significan­t «un impacte extraordin­àriament elevat en les entitats sanitàries», afirma. L’avenç en els plans de vacunació permetrà reduir les taxes d’infecció en la població i consegüent­ment iniciar una disminució gradual de l’impacte en els serveis sanitaris, tot i que, com s’està observant, aquest «es produeix amb un cert retard respecte a la disminució de les dades epidemiolò­giques».

Tot això justifica, afegeix, ampliar el termini de l’aplicació del tipus impositiu del 0% de l’IVA. A més, Foment remarca la importànci­a de prendre aquestes mesures amb temps per garantir la seguretat i tranquil·litat al sector i als consumidor­s.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain