El Periódico - Català

Classifica­ció

El pilot de Red Bull imposa la seva llei en una carrera complicada per la pluja i separada en dos actes. Sainz acaba 5è a l’estrena italiana amb Ferrari, i Alonso, fora dels punts.

- LAURA LÓPEZ ALBIAC

Imola, el circuit on Ayrton Senna va morir fa 27 anys, li va brindar ahir un espectacle a la seva altura. El GP de l’Emília-Romanya va oferir una carrera intensa, complicadí­ssima per la pluja, en un circuit que no concedeix marge d’error. Max Verstappen es va reivindica­r amb una rotunda victòria, la primera per ell aquesta temporada i l’11a al seu historial. El neerlandès de Red Bull va portar al límit el campió de Mercedes,

Lewis Hamilton, que va cometre el seu primer error de pilotatge en molt temps. L’anglès va minimitzar els danys amb una immensa remuntada per ser segon (la volta ràpida li permet conservar el liderat), tot i que va baixar del seu monoplaça convençut que Verstappen serà un malson aquest any.

Fernando Alonso havia demanat pluja després de classifica­r-se el 15è. El cel el va escoltar i la carrera d’Imola es va desenvolup­ar a ritme de vertigen, en condicions mixtes d’aigua i sec, entre accidents, sortides de pista i cotxes de seguretat. El (Red Bull) 2 h. 02 min 34.598 s

(Mercedes) a 22.000 segons

(McLaren) a 23.702 segons

(Ferrari) a 25.579 segons

(Ferrari) a 27.036 segons

1. Lewis Hamilton (Mercedes) ..... 44

2. Max Verstappen (Red Bull) ...... 43

3. Lando Norris (McLaren) ........... 27

4. Charles Leclerc (Ferrari) .......... 20

6. Carlos Sainz (Ferrari) .................. 14 ball va començar ben aviat. A la volta d’instal·lació, Alonso va estavellar frontalmen­t el seu Alpine contra les proteccion­s. Després, a la carrera, no va aconseguir puntuar (11è).

Lewis va obrir la graella, però es va veure superat per l’holandès en una agressiva maniobra de sortida. Verstappen va acorralar el car.

Sota pressió després d’una parada lenta, Hamilton se’n va anar llarg i es va quedar clavat a la grava. Amb l’aleró destrossat, ho veia tot perdut, però llavors Valtteri Bottas i George Russell van protagonit­zar un esfereïdor accident, del qual en van sortir ben parats i entre insults. Bandera vermella i a començar de nou.

Hamilton va tenir la sort del campió. Podia tornar a boxes i canviar l’aleró. La carrera es va rellançar amb 29 voltes per davant i Hamilton novè. La seva determinac­ió i un poderós W12 li van permetre superar Gasly, Stroll, Ricciardo, Sainz, Leclerc i Norris (tercer amb el McLaren) per concloure segon. Sainz, que va arribar a optar al podi, va ser cinquè, rere el seu company Leclerc.

n

 ?? Efe / Davide Gennari ?? Max Verstappen, al podi.
Efe / Davide Gennari Max Verstappen, al podi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain