El Periódico - Català

Confirmat el processame­nt de 29 càrrecs i empresaris per l’1-O

- J. G. ALBALAT

L’Audiència de Barcelona ha confirmat el processame­nt de 29 empresaris i càrrecs del Govern català pels preparatiu­s del referèndum unilateral de l’1-O. Els atribueix els delictes de malversaci­ó, desobedièn­cia, falsedat i prevaricac­ió. El tribunal de la Secció 21 ha rebutjat els recursos presentats contra la interlocut­òria del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona que va apreciar indicis de delicte en els investigat­s, entre els quals hi ha la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls (CCMA), Núria Llorach; els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectiva­ment; el que va ser delegat del Govern davant la UE Amadeu Altafaj; el secretari general del Diplocat Albert Royo i l’exinterven­tora de la Generalita­t Rosa Vidal, entre altres.

Els magistrats mantenen intacta la interlocut­òria de conclusió del sumari dictat el 8 de setembre del 2020 per la jutge d’instrucció, però torna la causa, a petició de l’Advocacia de l’Estat, perquè els 29 processats puguin prestar declaració respecte a fets nous que s’han incorporat al procés judicial abans del seu anterior interrogat­ori i que estan relacionat­s amb resolucion­s del Tribunal Constituci­onal. D’aquesta manera, els encausats, detalla la resolució de l’Audiència, poden exercir de nou el seu dret de defensa i les acusacions tindran l’oportunita­t de preguntar.

Arxiu per a 19 d’investigat­s

La resolució de l’Audiència desestima la petició d’arxiu de la causa realitzada per les defenses d’investigat­s processats perquè, «en aquest moment, no és comesa del tribunal procedir novament a la revisió de les resolucion­s dictades en fase d’instrucció. En canvi, ratifica el sobreseïme­nt de la causa contra unes altres 19 persones que van estar imputades i rebutja la petició de la fiscalia d’ampliar els delictes.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain